10 dyre minutter for U-17 talenter


20. februar 2012

Lørdag skulle AC Horsens’ U-17 mandskab prøve kræfter med et Randers-hold i noget nær stærkeste opstilling, og dette skulle vise sig at blive mere jævnbyrdigt end forventet. AC Horsens måtte endnu engang se bort fra en del spillere, da hele 7 mand måtte sidde over pga. skader. Derfor var det forventet, at Randers ville dominere kampen markant, men ”De Gule” bed fra sig og gav kronjyderne kamp til stregen.

I kampens indledning var der meget direkte spil fra begge hold, der spillede meget aggressivt. Efter 17 minutter lykkes det for hjemmeholdet at fange AC's bagkæde for højt i banen med en dyb stikning, og efter at en særdeles velspillende Stankovic i målet var blevet rundet, blev bolden lagt bagud i feltet, hvor en fri Randers-spiller via en AC-forsvarer sætter bolden i mål til 1-0. En rigtig træls spand vand i ansigtet. Heldigvis viste ”De Gule” moral og 8 minutter senere lykkes det Martin Petersen at score direkte på hjørnespark. En bold sparket i en lidt skidt mellemhøjde forvirrede forsvar og keeper så meget, at den passerede hele vejen i mål. Kampen bølgede herefter frem og tilbage og det lykkes AC-spillerne at være aggressive og disciplinerede i det defensive arbejde. 1 minut før pausen kommer en velspillende Mikkel Johansen fri ved det ene hjørneflag og med et par gode driblinger slipper hen meget nemt igennem et par Randers-spillere og lægger bolden på tværs til Matti Christensen, der er kommet med ind fra modsatte kant og scorer sikkert til pausestillingen 2-1 til AC Horsens.

God fight og hårdt arbejde havde holdt AC inde i den svære kamp, hvor Randers i store perioder var bedst med bolden og hurtigere i tanke og handling. Det hårde arbejde fortsatte helt frem til 10 minutter før tid, hvor AC taber bolden centralt lige foran egen bagkæde og dette giver en stor Randers-chance foran mål, som de kanonerer i kassen til 2-2. Kun 8 minutter senere er kollektivet kollapset hos ”De Gule” og Randers kommer for nemt igennem i AC's venstre side, hvorefter bolden spilles på tværs til en helt fri angriber, der scorer til 3-2. I overtiden bliver en lang bold sendt gennem AC's bagkæde og en Randers-angriber scorer alt for nemt på denne friløber til slutresultatet 4-2.

AC Horsens’ cheftræner Mads Lyng udtalte sig efter kampen med blandede følelser. - Lige nu er vi ret skuffede, fordi vi lykkedes med vores plan i 70 minutter, men kollapser i de sidste 10 og inkasserer 3 scoringer. Det er 3. kamp i træk, hvor vi inkasserer mål i kampens sidste fase efter at have været foran ved pausen. Det er ikke tilfredsstillende og samtidig kan vi heller ikke være tilfredse med at der i 4 træningskampe er lukket 13 mål ind. Det skal der rettes op på, og nøglen ligger hovedsagelig mentalt, da vi skal blive bedre til at holde fokus i 80 minutter, mens der naturligvis også ligger noget fysisk vi kan forbedre i forhold til at kunne præstere i kampenes afgørende fase. Vi er dog også nødt til at se kampen i dag i et andet perspektiv, da Randers stiller op i stærkeste formation, mens vi har 7 spillere ude, hvor i hvert fald 3-4 af dem vil være at finde i vores stærkeste formation. Det er meget frustrerende at vi stadig ikke har set vores hold i stærkeste formation i denne opstart, og nu er vi kun en måned fra turneringsstart, hvilket betyder at de profiler vi har ude kan få svært ved at nå i form til 17. marts, fortæller Mads Lyng, der dog også tager positive ting med hjem fra nederlaget i Randers.

- Den opgave vores spillere havde i dag var at levere en helhjerte indsats i løbearbejdet og duellerne, og samtidig holde vores taktiske aftaler i forhold pres og forsvarsspil. Disse opgaver holder vi i 70 minutter mod en stærk modstander, der var bedre på bolden end vi var i dag, og det har jeg stor respekt for. Det viser os, at vores bredde er stærk, og at når vi alle præsterer samtidig, så kan vi nå rigtig langt. Vi skifter meget ud til sidst og det er selvfølgelig også med til at kollektivet kollapser, da det altid er forstyrrende med mange udskiftninger. Så en rigtig god test for os i dag, men nu skal vi have folk tilbage fra skadeslisten og have lagt det sidste lag på, der gør at vi kan præstere over 80 minutter, slutter Mads Lyng.

Foto: badenfoto.dk