45 gode minutter var ikke nok i lokalbrag


12. september 2013

AC Horsens leverede en miserabel 1. halvleg i lokalopgøret mod Vejle Boldklub, der fuldt fortjent gik til pausen med en 3-0 føring. Hjemmeholdets indsats var markant bedre i 2. halvleg, hvor Martin Retov og André Bjerregaard reducerede til 2-3, men tættere på kom ”De Gule” ikke, og et skuffende 2-3 nederlag var en kendsgerning.

Værterne kom ellers bedst ud af starthullerne på CASA Arena Horsens, men det var alligevel de røde lokalrivaler, der først kom på tavlen, og det skete forholdsvist simpelt. João Pereira sendte Andreas Albers Nielsen af sted med en dybdebold, og han løb fra bagkæden, hvorefter han udplacerede Thomas Villadsen. Seks minutter senere var Andreas Albers Nielsen på spil igen, da han satte sig igennem i højresiden og lobbede bolden over Thomas Villadsen til 2-0.

Det var småt med gule chancer i 1. halvleg, men Ken Fagerberg forsøgte sig med en knaldhård flugtning i det 24. minut, som Kristian Fæste måtte klare ad to omgange. Seks minutter før pausefløjtet var Andreas Albers Nielsen igennem på en friløber igen, men denne gang blev han tacklet i skudøjeblikket. Nicolaj Agger gjorde det onde ved hjemmeholdet i det 43. minut, da han omsatte Andreas Albers Nielsens fine tværaflevering til 3-0 målet, og det var unægteligt en flok frustrerede AC-spillere, der måtte gå til pause kort tid efter.

AC Horsens’ bundniveau var skræmmende lavt i 1. halvleg, der var ingen power i duellerne, organisationen manglede en del, og spillerne var ofte på bagkant. Derfor var Vejles 3-0 føring ved pausen fuldt fortjent.

Hjemmeholdets indsats blev dog markant bedre i 2. halvleg, og spillerne kom på banen med både power og den rette indstilling. I pausen reagerede Johnny Mølby ved at sende Troels Kløve og André Bjerregaard på banen fra 2. halvlegs start, hvilket resulterede i en mindre rokade. Randrup blev rykket ind i midterforsvaret, og Lasse Kryger rykkede ned på højre back.

André Bjerregaard var en kilde til uro i Vejle-defensiven, og i det 56. minut nåede han lige nøjagtigt bolden foran Kristian Fæste og prikkede den forbi keeperen, men bolden røg også ud over baglinjen. Tre minutter senere kom så den forløsende reducering fra Martin Retov. Christian Sivebæk måtte bruge ulovlige midler for at stoppe Jeppe Mehl i feltet, og dommer Michael Tykgaard pegede på pletten. Martin Retov var usvigelig sikker på straffesparket, da han placerede bolden til højre for sig selv. Kristian Fæste valgte at springe til den modsatte side. Målet gav et flig af håb om point på tribunerne, og de 4.554 tilskuere leverede en god opbakning til hjemmeholdet. I det 71. minut scorede André Bjerregaard til 2-3 efter et mønsterangreb. Retov sendte en førstegangsaflevering ind i panden på Mikkel Agger, der dirigerede bolden ned for fødderne af Troels Kløve, som første gang sendte bolden fladt ind foran mål, hvor André Bjerregaard kunne trille den over stregen.

Målet løftede stemningen yderligere på CASA Arena Horsens, og fem minutter før tid manglede der kun en lang tå inde foran kassen, da Troels Kløve sendte et fladt indlæg på tværs af målet, men tættere på kom AC Horsens desværre ikke.

Matchfacts:

AC Horsens – Vejle Boldklub 2-3 (0-3)

0-1 Andreas Albers Nielsen (10.)

0-2 Andreas Albers Nielsen (16.)

0-3 Nicolaj Agger (43.)

1-3 Martin Retov (60.)

2-3 André Bjerregaard (71.)

AC Horsens:

Thomas Villadsen

Anders Randrup, Søren Jensen, Frederik Helstrup, Erik Marxen

Lasse Kryger, Martin Retov, Janus Drachmann, Jeppe Mehl

Mikkel Agger, Ken Fagerberg

Indskiftninger:

46. Troels Kløve (Søren Jensen)

46. André Bjerregaard (Ken Fagerberg)

83. Thomas Kortegaard (Janus Drachmann)

Advarsler:

66. Lasse Kryger

Vejle Boldklub:

Kristian Fæste

Christian Sivebæk, Jonatan Neftali, Niels Bisp Rasmussen João Pereira,

Jacob Sørensen, Henrik Bødker, Rasmus Hansen, Azer Busuladzic

Andreas Albers Nielsen, Nicolaj Agger

Indskiftninger:

75. Kristian Gaarde (Nicolaj Agger)

79. Viljormur Davidsen (Jacob Sørensen)

83. Denis Fazlagic (Christian Sivebæk)

Advarsler:

58. Henrik Bødker

Man of the match:

André Bjerregaard

Tilskuere:

4.554

Dommer:

Michael Tykgaard

Foto: badenfoto.dk