AaB brød AC Horsens’ stime


18. november 2012

AC Horsens havde inden dagens opgør mod AaB spillet ni kampe i Superligaen uden at indkassere et nederlag, men her til eftermiddag kunne Kent Nielsens mandskab sætte tre point ind på kontoen med en 2-0 sejr.

”De Gule” kunne ikke få tingene til at fungere i det nordjyske, hvor der manglede noget over hele banen.

AaB scorede på kampens første reelle mulighed, da Kenneth Emil Petersen pandede Anders Dues hjørnespark i kassen efter 10 minutter spil. AC Horsens var tæt på at svare igen efter et kvarters spil, da Lasse Kryger satte fart på en glimrende AC-omstilling og spillede et-to med André Bjerregaard, hvilket bragte Kryger i en gunstig afslutningsposition, men han blev tacklet i skudøjeblikket.

Herefter fulgte en lang periode, hvor der ikke blev produceret chancer, og hvor den gule boldomgang resulterede i en del boldtab. AaB’erne lurede på omstillingerne, men hjemmeholdet var ikke tæt på at score 2-0 målet inden pausen.

AC Horsens kom bedre med i kampen efter pausen, men det kneb stadig med at omsætte boldovertaget til chancer. Faktisk havde hjemmeholdets Lasse Nielsen det mest nærgående AC-forsøg, da han gled Thomas Kortegaards indlæg lige forbi AaB-buret. Efter en times spil var Lasse Nielsen i hovedrollen igen. André Bjerregaard blev sendt i dybden, og det lignede en stor chance, men Lasse Nielsen indhentede ham, og chancen løb ud i sandet.

AaB blev mere og mere nærgående i det sidste kvarter af kampen, og i det 73. minut var kvikt AaB-spil tæt på at give bonus, men Kasper Bøgelund sendte det store tilbud uden for målrammen. To minutter senere var Bøgelund i afslutterens rolle igen, men Frederik Rønnow blev den store i duellen. I det 77. minut sendte Mathias Wichmann bolden snert forbi det lange hjørne, og fem minutter senere sendte Anders Due et frispark på overliggeren. I det 84. minut stod træværket igen i vejen for en AaB-afslutning, og denne gang var det Kasper Kusk, der kunne ærgre sig.

Det lugtede af et 2-0 mål, og det faldt i det 86. minut, hvor Mads Agesen mistimede en høj bold. Kasper Kusk opsnappede den og afsluttede, men Frederik Rønnow nåede godt ned. Desværre var Rolf Toft over riposten, og han kunne let lukke kampen.

Dagens AC-nederlag i Aalborg betyder, at ”De Gule” fortsat har 23 point og ligger i midten af Superligaen.

Matchfacts:

AaB – AC Horsens 2-0 (1-0)

1-0 Kenneth Emil Petersen (10.)

2-0 Rolf Toft (86.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Mads Agesen, Anders Nøhr

Lasse Kryger, Martin Retov, Janus Drachmann, Thomas Kortegaard

André Bjerregaard, Martin Spelmann

Indskiftninger, AC Horsens:

64. Henrik Toft (André Bjerregaard)

70. Jude Nworuh (Janus Drachmann)

73. Troels Kløve (Anders Nøhr)

Advarsler, AC Horsens:

72. Anders Nøhr

81. Morten Rasmussen

AaB:

Nicolai Larsen

Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann

Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Mathias Wichmann, Anders Due

Nicklas Helenius, Jeppe Curth

Indskiftninger, AaB:

21. Kasper Bøgelund (Henrik Dalsgaard)

66. Hallur Hansson (Nicklas Helenius)

84. Rolf Toft (Jeppe Curth)

Advarsler, AaB:

36. Lasse Nielsen

Tilskuere:

5.567

Dommer:

Jens Maae

Foto: badenfoto.dk