AC Horsens fik 3 point med hjem fra Herfølge


26. oktober 2015

AC Horsens spillede søndag på udebane mod HB Køge. Holdet skulle forsøge at komme tilbage på sporet igen efter nederlaget mod Vendsyssel FF, som holdet måtte tage i sidste weekend på CASA Arena. Det blev en hård og intens fight som udspillede sig på Herfølge Stadion søndag eftermiddag, men som til sidst endte med en sejr til De Gule, som nu ligger på en tredjeplads i Bet25 Ligaen.

Det lader til, at Bo Henriksen har fundet opskriften på succes. Der var i hvert fald intet der tydede på, at han havde tænkt sig at ændre på spillestilen i søndagens kamp. Første halvleg startede ud uden de store chancer. AC Horsens lå dybt på banen, og mens det var HB Køge, som sad på det meste af spillet, forsøgte De Gule sig med omstillinger. Det gav pote i det 11. minut, hvor Conor O’Brien fik kampens første skud på mål efter en omstilling. Det gav dog ingen problemer for Frederik Due i HB Køge målet.

HB Køge fik sig dog spillet mere og mere ind i kampen. I det 23. minut var det Jannik Skov, som havde et fremragende skud på mål, men heldigvis for Horsens blev den clearet til hjørnespark.
Kampen var præget af meget høj intensitet fra start. Dette kunne tydeligt ses på de mange frispark, og nærkampe. Spillet var flere gange stoppet, fordi der lå spillere i græsset. En af dem var AC Horsens’ Jacob Berthelsen som efter at have fået en albue i hovedet måtte udgå i det 25. minut.

Minuttet efter var HB Køge på spil igen. Her var det Rasmus Nielsen med en meget stor chance. Generelt sad HB Køge på stort set hele spillet den første halve time. Det skulle dog ændre sig, for 5 minutter senere var André Bjerregaard meget tæt på at score på et hovedstød efter indlæg på frispark. HB Køge træner, Henrik Pedersen, havde før kampen udtalt, at det var især på frispark, at HB Køge havde problemer de gange, de havde spillet mod AC Horsens. Dette kom også til udtryk 2 minutter efter, da Kjartan Finnbogason headede bolden i mål efter endnu et indlæg på frispark, men der blev dømt offside. Til sidst i anden halvleg pressede Horsens på for at få en scoring. I det 39. minut forsøgte Joseph Mensah sig med et fladt skud, der nærmest snittede stolpen, og i overtiden i første halvleg var det André Bjerregaard, som havde en lignende chance. Men første halvleg endte 0-0.

I anden halvleg kom HB Køge stormende ud. De pressede på fra starten og holdte AC Horsens fuldstændig væk fra chancer det første lange stykke tid. Efter et kvarters spil havde HB Køge anden halvlegs første chance. Et skud fra kanten af feltet blev reddet af Dannevang i målet. En fuldstændig vanvittig redning fra ham var grunden til, at Horsens ikke kom bagud.

Det eneste AC Horsens reelt viste den første halve time af anden halvleg var et skud fra Thomas Kortegaard i det 64. minut, som da også var tæt på at blive farligt. Men den blev prikket ud til hjørnespark. Til gengæld blev det farligt i den anden ende små 10 minutter efter. Først et skud meget tæt på mål, men igen reddede Dannevang. Bolden røg derefter ud til en anden HB Køge spiller i feltet, som forsøgte sig, men heldigvis for De Gule havde Dannevang en perfekt dag på jobbet. Han fik lige akkurat prikket den over mål. To kæmpe redninger igen.

Med et kvarter tilbage af kampen blev det hele vendt på hovedet. AC Horsens fik et frispark på venstrekanten, som blev eksekveret af Conor O’Brien. Den landede i HB Køges felt, og i total forvirring blev bolden prikket over stregen. De Gule var nu foran 1-0. Det var i første omgang umuligt at se, hvem der havde scoret. Det blev senere annonceret, at det var Bubacarr Sanneh, som var manden med målet. Efter kampen skulle det dog vise sig, at det var Anders Østli.

HB Køge pressede virkelig på for at få et mål til sidst, men kunne ikke for alvor komme frem til noget. Kampen var dog ikke helt slut endnu. 3 minutter inde i overtiden havde Jeppe Mehl en friløber, og i feltet væltede han så i tæt duel med en HB Køge spiller. Dommeren mente dog, at det var film fra Jeppe Mehls side, og viste ham dermed det andet gule kort i kampen, og han måtte derfor se rødt. Heldigvis fik det ingen betydning for kampens forløb, da der blev fløjtet af kort tid efter. En vigtig sejr for De Gule som nu har lagt sig solidt i den bedste halvdel. Næste opgave bliver FC Helsingør på CASA Arena Horsens på søndag kl. 15.00.

Kampfakta:

Mål: Anders Østli (75.min)

Tilskuertal: 805

Udskiftninger:

AC Horsens: Berthelsen/Østli, Mensah/Lund, Kjartan/Lodberg
HB Køge: Seeger-Hansen/Wohlgemuth

Advarsler: Jeppe Mehl, Conor O´Brien, Frederik Due (77.min), Østli (90.min), Jeppe Mehl (93. min)

Røde kort: Jeppe Mehl (93.min)