AC Horsens forlænger med Christian Hansen


24. marts 2021

Christian Hansen har været assistenttræner og cheftræner for flere ungdomshold i AC Horsens siden sommeren 2011, og han fortsætter heldigvis arbejdet med den gule talentudvikling, for han har netop skrevet under på en toårig forlængelse af sin aftale.

Christian Hansen er cheftræner for U19-mandskabet, som spiller i U19 Ligaen for første gang nogensinde, og sports- og talentchef Niels Erik Søndergård er glad for, at Hansen endnu engang har forlænget sin aftale med ”de gule”.

- Det er et års tid siden, vi foretog en intern trænerrokade, og ved den lejlighed overtog Christian Hansen cheftrænerrollen på U19-holdet, hvilket han har løst rigtig godt. Der er ingen tvivl om, at han er en rigtig Horsens-dreng, der har arbejdet godt med flere årgange på Akademiet, og han har fortsat et rigtig stort trænerpotentiale og selvfølgelig store ambitioner. Han befinder sig rigtig godt med aldersgruppen på U19, og det er vigtigt for os som klub, at vi har stor faglighed blandt de ældste på Akademiet, for vi skal give dem de bedste forudsætninger for at tage næste skridt op i superligatruppen. Christian Hansen spiller en vigtig rolle for vores transitionsfase sammen med Claus Troelsen og trænerteamet omkring førsteholdet, fortæller Niels Erik Søndergård.

Christian Hansen glæder sig til at fortsætte arbejdet med de gule talenter.

- Jeg har valgt at forlænge min aftale i AC Horsens, da jeg er rigtig glad for at være i klubben. Jeg ser stadig et uforløst potentiale i at få flere lokale spillere ind på førsteholdet, og jeg håber på, at jeg kan være med til at lave flere solstrålehistorier som fx Jeppe Kjær var, da han gik fra Akademiet og ind på vores superligahold. Derudover har det personligt været fedt at få lov at træne vores U19-hold i U19 Ligaen for første gang nogensinde i klubbens historie, og det projekt glæder jeg mig også til at stå i spidsen for de næste to år, fortæller Christian Hansen.

Han har været en del af Akademiet i en længere årrække og har på tætteste hold fulgt udviklingen.

- Jeg har været træner på Akademiet i 10 år, og jeg var med, da klubben valgte at lukke Akademiet ned og har derfor været med til at skulle samle alle brikkerne op igen og step by step været med til at bygge og samle et helt nyt puslespil. Hvor vi er i dag, gør mig enormt stolt, og jeg er sindssygt glad for, at vi i Horsens har så gode rammer og skaber så gode forudsætninger for alle de dygtige fodboldspillere, som render rundt på Akademiet og jagter deres drøm om at blive professionel fodboldspiller. For mig personligt var det meget vigtigt, at Claus Troelsen i 2018 kom “hjem” som talentchef og for alvor satte skub i hele akademiarbejdet, og vi knokler hver dag på at forbedre mulighederne for akademispillerne, så de kan træde ind på vores førstehold, når de er færdige som U19-spillere, og der har Claus været god til hele tiden at hæve overliggeren en smule, så vi altid har noget at stræbe efter og aldrig bliver tilfredse, selvom vi har nået enormt meget på kort tid. For mig er det meget motiverende og udviklende, og derfor passer jeg som fod i hose på Akademiet lige nu, lyder det fra Christian Hansen.

Når man taler om det gule akademi, så hører man ofte om en velfungerende og ærgerrig trænergruppe.

- Trænermiljøet på Akademiet er meget stærkt, og vi har så mange passionerede trænere, som ligger er utal af timer i klubben, og som hver dag bidrager til at Akademiet er i udvikling. Vi har et enormt stærkt sammenhold, og det er helt afgørende for, at jeg også føler, at jeg stadig kan udvikle mig som både menneske og som træner. Men det er ikke kun trænerne, men alle i og omkring klubben, som har en impact på, at det er et fedt sted at være, så også samarbejdet mellem administrationen og Akademiet er en vigtig del, og der er bare så mange gode mennesker i klubben, lige fra vores allesammens madmor Helle, som altid står klar med åbne arme og godt humør, når der bliver kaldt til frokost, og til Hove, vores presseansvarlige, som altid kommer med højt humør og en smittende energi - det er uvurderligt, og noget som er helt unikt i AC Horsens, og som jeg virkelig nyder at være en del af, siger Christian Hansen.

Han har været træner i AC Horsens i 10 år, og hvad er så ambitionen for de kommende to år?

- Det er ene og alene at få flere spillere fra Akademiet igennem nåleøjet, og det skulle allerhelst være til vores førstehold i Horsens. Det at man går op og ned ad så mange passionerede unge mennesker i sin hverdag og kan være med til at hjælpe dem med at nå deres mål er enormt motiverende, og det er en kæmpe drivkraft for mig, slutter Christian Hansen.