AC Horsens forlænger med Mads Søvndal


10. april 2019

AC Horsens har forlænget aftalen med Mads Søvndal frem til sommeren 2020.

Mads Søvndal er assistenttræner for U17-holdet, og han er manden i spidsen for reservekampene for U17-holdet.

Han kom til AC Horsens i sommeren 2018 fra Lyseng og har på kort tid sat sit fine aftryk på den gule talentudvikling.

Talentchef Claus Troelsen ser et stort potentiale i Søvndal, der har evnerne til at blive cheftræner på et tidspunkt.

- Mads er en videbegærlig fyr, der elsker at lære nye ting, og den læring han tilegner sig, er han enormt god til at give videre til spillere, for han er en god formidler. Han er en dygtig højre hånd for Christian Hansen og kommer blandt andet med gode input til de taktiske facetter, for han analyserer fodbold godt og er skarp på detaljen, fortæller Claus Troelsen og fortsætter:

- Værdierne skinner igennem hos Mads, der er ydmyg og hårdtarbejdende. Det er vigtigt for ham, at alle har det godt, og han er god til at prioritere sammenholdet, men han er også en ambitiøs gut, der vil have noget ud af sin trænergerning. Det er vigtigt for os, at man har ambitioner, og vi vil gerne rekruttere ambitiøse og dygtige trænere indefra. Der skal ikke være tvivl om, at vi ser Mads som en mulig cheftræner i AC Horsens, lyder det fra Claus Troelsen.

Mads Søvndal trives på Langmarksvej, og han er glad for, at han fortsætter hos ”de gule”.

- Jeg har valgt at forlænge min kontrakt, fordi jeg kan se mig selv være i klubben i mange år. Lige nu er jeg assistenttræner, men jeg har ambitioner om mere og har haft nogle gode snakke med Claus Troelsen om det. Jeg kan se perspektiver her, hvor jeg kan rykke mig yderligere og der er en god plan for, hvad der skal ske med mig, fortæller Mads Søvndal.

Han har udviklet sig rigtig meget siden skiftet fra IF Lyseng.

- Jeg var cheftræner i fire år, inden jeg skiftede til AC Horsens, og det har været rigtig sundt at træde et skridt tilbage og få erfaringer i forhold til, hvordan andre gør ting på banen, ledelse af spillerne i omklædningsrummet og hvordan man håndterer en spiller, der bliver frustreret over ikke at spille. Det er rigtig givende for mig at se, hvordan man også kan gøre det. Christian Hansen er dygtig, og ham lærer jeg meget af. Vi er forskellige personer med forskelligt sind, men vi klikker og ser fodbold på den samme måde, lyder det fra Mads Søvndal.

Han stræber efter at dygtiggøre sig og påbegynder en spændende uddannelse i marts.

- Jeg starter på en træneruddannelse om mentaltræning, og det er vigtigt i forhold til, at jeg fortsætter med at udvikle mig. Mentaltræning fylder ikke meget på A-træneruddannelsen, hvor der er fokus på det fysiske, taktiske og tekniske, og jeg håber at blive klogere på mig selv. Jeg vil gerne skabe en god kultur og blive bedre til at implementere værdier, forklarer Mads Søvndal.