AC Horsens forstærker sig med Ágúst Hlynsson


5. oktober 2020

AC Horsens har købt Ágúst Hlynsson fri af den islandske klub Vikingur og udstyret den 20-årige offensivspiller med en fireårig kontrakt.

Ágúst Hlynssons store talent banede vejen for et ophold i Norwich som ungdomsspiller, og herfra gik turen videre til Brøndby IF, hvor han var en del af klubbens U19-mandskab. I april 2019 skiftede han til Vikingur, hvor han har leveret præstationer på et højt niveau.

Nu er han tiden moden til at prøve kræfter med et udlandsophold igen, og cheftræner Jonas Dal ser frem til at få den unge spiller under sine vinger.

- Ágúst Hlynsson er en spiller til fremtiden, som vi har scoutet rigtig godt, og han kan i princippet spille de fire forreste pladser, men han er mest kantspiller eller 10’er. Han er en energisk og hårdtarbejdende spiller, der lever op til vores værdier, og han har blandt andet international erfaring fra det islandske U21-landshold. Vi glæder os til at arbejde videre med en spiller, der har været et spændende omdrejningspunkt på et godt Vikingur-hold, fortæller Jonas Dal.

AC Horsens’ sports- og talentchef Niels Erik Søndergård glæder sig over, at ”de gule” har sikret sig endnu en talentfuld spiller.

- Vi har ikke lagt skjul på, at vi har været på udkig efter en offensiv spiller, og Ágúst Hlynsson kan hjælpe os både på den korte og lange bane. Han skal selvfølgelig vænne sig til forholdene i AC Horsens og niveauet i 3F Superligaen, men der er ingen tvivl om, at han har kvaliteterne til at blive en afgørende spiller for os, når han finder sit fodfæste. Han er målsøgende, har et godt blik for spillet, og så har han masser af fart i støvlerne, fortæller Niels Erik Søndergård.

Ágúst Hlynsson ser frem til at blive en del af AC Horsens.

- AC Horsens virker som en god og familiær klub med et flot stadion, og jeg kan ikke vente med at komme i gang med at repræsentere klubben. Jeg er en spiller, der gerne vil have bolden og bidrage med assists og mål, og jeg kommer med masser af energi. Mit mål er at arbejde mig ind på holdet via gode præstationer og hjælpe holdet i Superligaen, siger Ágúst Hlynsson.

Rundt om Ágúst Eðvald Hlynsson
Født den 28. marts 2000
Position: Offensiv midtbane eller kant
Tidligere klubber: Breidablik, Norwich, Brøndby IF, Vikingur
Trøjenummer i AC Horsens: 16