AC Horsens forstærker sig med Lirim Qamili


10. september 2020

AC Horsens har forstærket offensiven ved at købe Lirim Qamili i Hvidovre IF og udstyre ham med en fireårig kontrakt.

Lirim Qamili skiftede fra Frems U19-hold til Hvidovre IF i sommeren 2016 og har siden udviklet sig til at være en markant profil på Per Frandsens mandskab.

Han får ikke flere kampe for Hvidovre IF, for han skifter til ”de gule” med øjeblikkelig virkning, og cheftræner Jonas Dal ser frem til at arbejde med den 22-årige offensivprofil.

- Jeg har været cheftræner for FC Fredericia i to år, og jeg har set, hvordan Lirim Qamili har lagt enormt meget på sit spil fra forrige sæson til den, vi lige er gået ud af i den næstbedste række. Han har simpelthen taget et kvantespring. Han har allerede en god pakke, men han har også rigtig gode forudsætninger for at udvikle sig endnu mere, og vi tror på, at han kan gøre det her hos os, hvor han bliver en del af et fuldtidssetup og kan koncentrere sig om at spile fodbold. Det er ikke sikkert, at der sker fra dag ét, men vi tror på, at han bliver en profil i AC Horsens og brænder rækken af, siger Jonas Dal og fortsætter:

- Lirim Qamili er en stille dræber, der er kommet lidt fra baghjul i Hvidovre, som har en trup med store navne, men de har været nødt til at finde plads til ham, fordi han er blevet så god. Han er en høj, hurtig og robust spiller, der er god med bolden, og han kan både sætte en mand stående og med finter, og derudover er han dygtig i hovedspillet. Vi glæder os til at se Lirim Qamili i den gule trøje, lyder det fra Jonas Dal.

Lirim Qamili kender i forvejen Malte Kiilerich og Louka Prip, der også skiftede til AC Horsens fra Hvidovre IF, og han glæder sig til at tage hul på næste kapitel i karrieren.

- AC Horsens er en veletableret klub i 3F Superligaen, og de har gang i et spændende projekt, så jeg tøvede ikke, da jeg fik muligheden for at skifte. Jeg har allerede fået et positivt indtryk af klubben, der har et stort stadion og gode faciliteter, og alle har taget godt imod mig, siger Lirim Qamili og fortsætter:

- Mine ambitioner er ret høje, og klubben viser også, at den tror på mig ved at tilbyde mig en fireårig kontrakt. Jeg glæder mig til at tage næste step sammen med AC Horsens, lyder det fra Qamili, der har albanske rødder, men er født og opvokset i Danmark.

Rundt om Lirim Qamili
Født den 4. juni 1998
Trøjenummer i AC Horsens: 18
Tidligere klubber: Glostrup, Frem, Hvidovre IF