AC Horsens fuldender sportsligt setup med Niels Erik Søndergård som sports- og talentchef


25. august 2020

I går offentliggjorde AC Horsens, at Jonas Dal bliver klubbens nye cheftræner, og nu kan ”de gule” så løfte sløret for, at Niels Erik Søndergård er blevet ansat som sports- og talentchef.

Niels Erik Søndergård har senest fungeret som ungdomselitechef i Esbjerg fB, hvor han har haft en række andre lederstillinger, og han har også repræsenteret klubben som spiller.

Efter en lang årrække i Esbjerg fB går turen nu til det østjyske for Niels Erik Søndergård, og det glæder AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen, at klubben kan tiltrække en mand med så store menneskelige og fodboldfaglige kvaliteter.

- Jeg har kendt Niels Erik Søndergård som en god kollega i branchen gennem nogle år, og han bliver en fantastisk medarbejder for AC Horsens. Han kommer til klubben med de rigtige værdier, kæmpe erfaring og et spændende netværk, og han har et stort hjerte for talentudvikling, hvilket passer perfekt ind i AC Horsens, fortæller Kristian Nielsen og fortsætter:

- Niels Erik Søndergård bliver en nøgleperson i forhold til transitionen fra Akademiet til superligatruppen, så vi kan få flere af vores talenter gennem nåleøjet, og han skal blandt andet også varetage områder som scouting, rekruttering og køb og salg af spillere, lyder det fra Kristian Nielsen.

Niels Erik Søndergård glæder sig til de nye udfordringer efter mange år i Esbjerg fB.

- Da jeg talte med Kristian Nielsen og dele af bestyrelsen om stillingen, blev jeg grebet af det, og det virker rigtig interessant. Jeg har altid haft meget respekt for AC Horsens og den måde, klubben har arbejdet på gennem årene, og det er en klub, der rykker sig. Det har vel aldrig set bedre ud på Akademiet, og klubben tager snart hul på den femte superligasæson i træk. Der er rigtig mange spændende ting i gang, men der er stadig potentiale til, at klubben kan rykke sig yderligere, og det skal jeg bidrage til, fortæller Niels Erik Søndergård og fortsætter:

- Claus Troelsen er en super kompetent mand, der har gjort det rigtig godt som talentchef, så jeg kommer ikke for at revolutionere noget, men jeg kommer med ideer til, hvordan vi kan rykke os, og det gør jeg med respekt for klubbens resultater og velfungerende setup. Bo Henriksen har gjort det fantastisk i AC Horsens gennem seks år, hvor han har været med til at skabe flotte resultater, transfers og rekrutteringer, og der bliver noget at leve op til, men jeg tror på, at jeg kan løfte opgaven. Nu bliver ressourcerne delt ud på flere hænder, og jeg bliver en del af et team, der skal arbejde tæt sammen for at flytte klubben i den rigtige retning, forklarer Niels Erik Søndergård.

Ansættelsen af Niels Erik Søndergård betyder, at Claus Troelsen overgår til en fuldtidsstilling som head of coaching.