AC Horsens i den pink førertrøje…..


15. december 2011

Cykelsportens største koryfæer har båret Giro d’Italias legendariske pink førertrøje, Maglia Rosa. I forårets AC Horsens-hjemmekamp mod Brøndby IF i midten af april, er det den gule fare, der optræder i pink i jagten på tre point.

CASA Arena Horsens omdannes til en stor Giro d’Italia fest den 14., 15. eller 16. april. Det sker som optakt til århundredets cykelevent i Østjylland, når Horsens er værtsby for Giro d’Italia’s 3. etape i begyndelsen af maj. Foruden den lyserøde spillerdragt vil CASA Arena Horsens både før, under og efter kampen være præget af aktiviteter med reference til cykelsporten, Italien og Giroens lyserøde farve. AC Horsens’ hjemmepublikum vil således få en forsmag på den feststemning, der knytter sig til verdens andenstørste, men måske mest elskede cykelløb, Giro d’Italia. Italienerne kalder det for Giromania.

- Det er fantastisk for Horsens som by og for hele regionen, at Giro d’Italia kommer til Horsens og det vil vi som klub i samarbejde med Horsens Kommune og vores hovedsponsor Stofa gerne være med til at markere, når vi møder Brøndby den 14., 15. eller 16. april. Vi markerer det blandt andet ved at spille i lyserøde trøjer og forhåbentlig vil det initiativ møde stor opbakning fra både gule fans og lyserøde cykelentusiater. Ingen skal dog være i tvivl om, at det sportslige er og altid vil være i højsædet for AC Horsens og vi vil gøre alt for at sende Brøndby hjem til Vestegnen uden point. Resultatet er selvfølgelig det vigtigste, men vi fejrer gerne en stor begivenhed med horsensianerne, fortæller AC Horsens’ direktør Henrik Ravn.

- Det er et fremragende initiativ, AC Horsens har taget for at fejre den kommende Giro-Start 2012 i Horsens. Vi håber fra Horsens Kommune, at rigtig mange vil være med til at gøre Giro-Starten i Horsens til en kæmpe lyserød sportsfest. Dette samarbejde er et glædeligt eksempel på, at vi i Horsens tænker på tværs og ud af boksen. Og så er Giro d’Italia festen på CASA Arena Horsens en kærkommen lejlighed til både at tage forskud på girofesten og samtidig bakke op om AC Horsens i jagten på et godt resultat, lyder det fra borgmester Jan Trøjborg.

3. etape af Giro d’Italia starter på Rådhustorvet i Horsens den 7. maj med en såkaldt masterstart, hvor de 198 ryttere fra 22 hold triller ud af byen inden løbet gives frit, og feltet drøner mod Juelsminde ad Bollervej og Gludvej og tilbage gennem Horsens mod Odder. Herfra går ruten mod vest med passage af Ejer Bavnehøj og Yding Skovhøj, videre til Brædstrup og tilbage til et vaskeægte gadeløb i Horsens på en 14,3 km rundstrækning. Bysløjfen køres tre gange inden rytterne afgør 3. etape på den smukke opløbstrækning på Strandpromenaden. På bysløjfen passerer feltet Forum Horsens og CASA Arena Horsens.

CASA Arena Horsens og Forum Horsens fungerer som base for cykelholdene. Det betyder, at området omkring CASA Arena Horsens og Forum Horsens fra morgenstunden den 7. maj er fyldt med teambusser, servicebiler, teampersonale og ikke mindst 198 af verdens bedste ryttere. Dette holdområde vil være åbent for publikum, der hermed får mulighed for at komme helt tæt på cykelsportens ypperste atleter.