AC Horsens køber Hallur Hansson


17. juni 2016

AC Horsens har forstærket truppen med købet af Hallur Hansson, der er blevet købt fri af Vendsyssel FF, og den færøske landsholdsspiller har sat sin underskrift på en kontrakt, der løber frem til udgangen af 2019.

Manager Bo Henriksen glæder sig over købet af Hansson, som han kalder en drømmespiller.

- Hallur Hansson var i mine øjne en af de allerbedste offensive spillere i 1. division i sidste sæson, og i en længere periode har han været en af de bedste på det færøske landshold. Han har en dna, som jeg elsker; han er taktisk fantastisk, han er et fysisk pragteksemplar, han evner at løbe højintense løb, han arbejder hårdt, og han har en fremragende selvforståelse, fortæller Bo Henriksen og fortsætter:

- Jeg er stolt over og glad for, at vi kan tiltrække en spiller med hans potentiale, for han havde rigtig mange muligheder. Nu skal vi sammen indfri potentialet i Superligaen, og jeg er ikke i tvivl om, at han går ind og gør en forskel for os. Jeg forventer mig vanvittigt meget af ham, og vi vil hjælpe ham med at eksplodere endnu mere. Han kan spille alle offensive positioner plus defensiv midtbane, og han er en drømmespiller, lyder det fra Bo Henriksen.

Hallur Hansson havde flere bejlere, men projektet i AC Horsens fik ham overbevist om, at CASA Arena Horsens skulle være hans nye hjemmebane.

- Efter sæsonen i Vendsyssel fik jeg besked om, at der var forespørgsler, og jeg var i tvivl om min fremtid, men efter samtalen med Bo Henriksen var jeg ikke længere i tvivl. Han ville virkelig gerne hente mig til AC Horsens, og projektet som helhed tiltaler mig helt vildt. Bos planer for mig og holdet og muligheden for at spille i Superligaen betyder meget, og min mavefornemmelse er den rigtige, fortæller Hallur Hansson, der har et godt indtryk af sin nye klub.

- VI spillede mod AC Horsens tre gange i sidste sæson, og det var en fed følelse at spille i Horsens. Det virker som en god klub med et lækkert stadion og et stærkt hold, siger Hallur Hansson.

Hallur Hansson indledte sin seniorkarriere i skotske Aberdeen, hvor han var i tre år, inden han skiftede til Færøerne og HB Thorshavn. Siden nåede han halvandet år i AaB inden en mellemstation i hjemlandets Vikingur Gøta, inden Vendsyssel FF hentede ham til klubben.