AC Horsens køber islandsk angriber


1. september 2014

AC Horsens har styrket truppen ved at tilknytte Kjartan Henry Finnbogason, der er købt hos de forsvarende mestre KR Reykjavik.

Den islandske angriber har skrevet under på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2016, og cheftræner Bo Henriksen glæder sig over tilknytningen af angrebsesset.

- Vi er både stolte over og glade for, at vi nu kan præsentere en stærk angriber, der giver os tyngde og bliver en evig uro for de forsvar, han kommer til at stå overfor. Han er en rigtig boksangriber, der er klar til at arbejde stenhårdt for holdet, og han vil gøre alt for at score mål. Han er fysisk stærk, målfarlig og kan holde i bolden, og det er lige den angriber, vi har ledt efter. Han har nogle forudsætninger, der gør, at vi bliver markant styrket rent angrebsmæssigt, og tallene taler for sig selv: Han har cirka scoret i hver anden kamp over de sidste tre-fire år, fortæller Bo Henriksen.

- Vi har været på udkig efter den rigtige angriber, der kan supplere vores trup på bedste vis, og ham har vi fundet i Kjartan Henry Finnbogason. Han har den rigtige alder, han har prøvet mange ting i karrieren, han har scoret mange mål, han har den rette statur, og han er sulten efter at få succes i vores klub. Jeg vil gerne rette en tak til KR Reykjavik, for vi har haft en god og konstruktiv dialog med klubben hele vejen igennem, og vi har stor respekt for, at de har accepteret at lade Finnbogason skifte, selvom den islandske turnering er i gang, supplerer AC Horsens’ adm. direktør Henrik Ravn.

Kjartan Henry Finnbogason har blandt andet en fortid i britisk og norsk fodbold, og han glæder sig til at prøve kræfter med dansk fodbold.

- Da jeg hørte om interessen fra AC Horsens, fandt jeg information om klubben og dansk fodbold, og AC Horsens er en god klub med et flot stadion. Holdet har et stort potentiale og en ny cheftræner, der tidligere har gjort det godt, og jeg vil gøre alt for at hjælpe holdet tilbage til Superligaen. De skaber mange chancer, og jeg har altid scoret mål, så det er jeg også klar til at gøre for AC Horsens. Jeg glæder mig meget til at begynde i klubben, fortæller Finnbogason.

Rundt om Kjartan Henry Finnbogason
Født den: 9. juli 1986
Højde: 188 cm.
Vægt: 83 kg.
Tidligere klubber: Celtic, Åtvidabergs FF (lån), Sandefjord, Falkirk FC (lån), KR Reykjavik
Landshold: 1 A-landskamp, 7 U21-landskampe, 10 U19-kampe, 7 U17-kampe

Købet af Kjartan Henry Finnbogason har ikke nogen økonomisk indvirkning på årets udmeldte resultat.

Spørgsmål relaterende til denne meddelelse kan rettes til direktør Henrik Ravn på telefon 75 62 60 20.