AC Horsens lejer Peter Therkildsen ud til Haugesund


29. september 2020

AC Horsens har lejet Peter Therkildsen ud til Haugesund i den bedste norske række, og lejeaftalen, der indeholder en købsoption, gælder for resten af året.

Peter Therkildsen skiftede fra Næstved Boldklub til AC Horsens i sommeren 2019, og her godt et år efter sætter han altså kursen nordpå til klubben, der ligger i det sydvestlige Norge.

Cheftræner Jonas Dal har været glad for at have Peter Therkildsen i truppen, men ”de gule” vil ikke stå i vejen for Therkildsens ønske om at prøve sig af i Haugesund.

- Peter Therkildsen har været her i et års tid, og da han kom til klubben, blev der lagt en karriereplan, hvor han på nuværende tidspunkt skulle have været mere fast omkring holdet, hvilket han i øvrigt også har fortjent, men vi er stærkt besat på den centrale midtbane. Nu får han mulighed for at holde sig skarp i Haugesund, hvor han vil få flere chancer på førsteholdet end i AC Horsens, og vi håber, at han gør det så godt, at han kan tage næste step i karrieren. Vi ønsker ham held og lykke med det spændende ophold, fortæller Jonas Dal.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård glæder sig på Peter Therkildsens vegne.

- Der opstod en god mulighed for Peter Therkildsen, der kan se frem til spilletid i en klub, der har fulgt ham tæt. Der er flere danskere i klubben, der har et godt kendskab til dansk fodbold, så der er ingen tvivl om, at de har gjort et godt forarbejde. Opholdet i Haugesund vil være gavnligt for Peter, for han skal spille kampe for at udvikle sig endnu mere, og det får han mulighed for i Haugesund, forklarer Niels Erik Søndergård.

Det er gået hurtigt for Peter Therkildsen, der for første gang hørte om Haugesunds interesse i onsdags, og i går var han i Norge for at få de sidste detaljer på plads.

- Jeg er super spændt og ser det som en rigtig spændende mulighed. Jeg har søgt et sted, hvor jeg kan få en central rolle og en masse spilletid, og de har vist stor interesse for mig gennem de samtaler, vi har haft. Nu har jeg været oppe og besøge klubben, og det er en fed klub, som jeg skal sætte mit aftryk på, og jeg glæder mig helt vildt, siger Peter Therkildsen.