AC Horsens opruster med mentaltræner på Akademiet


2. april 2019

AC Horsens har indgået en aftale med Dan Monrad, der bliver tilknyttet som mentaltræner på Akademiet og assistenttræner for U17-mandskabet.

Dan Monrad tiltræder efter sommerferien, og der er tale om comeback til Monrad, der for år tilbage var assistenttræner på U17-årgangen.

Det var den nuværende talentchef, Claus Troelsen, der var U17-cheftræner dengang, og han glæder sig over gensynet.

- Dan Monrads rolle bliver primært som mentaltræner på Akademiet, hvor han skal køre individuelle forløb med mentaltræning, holdsessioner og coaching af trænere, så de bliver klædt på til mentaltræning. Jeg kender Dan som en dygtig træner – taktisk og individuelt – og som en enormt behagelig fyr, der indgår i gode relationer med de andre trænere. Jeg ser det som lidt af et scoop at få ham tilbage til AC Horsens, fortæller Claus Troelsen.

Mentaltræning er et parameter, som rigtig mange klubber er begyndt at prioritere, og Dan Monrad er ikke i tvivl om, at han kan være med til at rykke AC Horsens yderligere.

- Vi kan skabe Danmarks bedste ungdomsafdeling målt på procentdel af spillere, der kommer igennem nåleøjet. Ungdomsspillere på eliteplan træner alle lige mange timer på træningsbanen, så der hvor vi kan rykke og gøre en forskel er på mentaltræningen, der kan støtte op om alt det, der foregår på træningsbanen, forklarer Dan Monrad.

Det er planen, at han skal arbejde med trænere fra U10-U19 og spillere fra U15-U19, og hans baggrund for at arbejde med mentaltræning er erfaringen som træner gennem mere end 20 år, en coachuddannelse og en igangværende uddannelse som hypnotisør inden for sport.

- Hypnosen supplerer de værktøjer, jeg har i forvejen og er et ekskremt vigtigt element i forhold til at skabe overbevisning hos en spiller om, at han kan nå sine mål. De mentale udfordringer vil typisk være tvivl om, hvorvidt man nu præsterer godt nok til at nå mål, og den tvivl kan man fjerne med hypnose, fortæller Dan Monrad.

Han glæder sig til at blive en del af Akademiet på Langmarksvej igen.

- Jeg glæder mig til samarbejdet med trænere og spillere, og jeg er ikke i tvivl om, at vi sammen kan gøre en forskel, lyder det fra Dan Monrad.