AC Horsens sælger Peter Therkildsen til Haugesund


4. januar 2021

Den 29. september kunne AC Horsens offentliggøre, at Peter Therkildsen skiftede til Haugesund på en lejeaftale året ud, og han har siden gjort det så overbevisende, at den norske klub har valgt at benytte sig af den købsoption, der var indbygget i aftalen.

Det betyder, at Peter Therkildsen skifter permanent til Haugesund fra den 5. januar 2021 på en længerevarende aftale.

AC Horsens’ sports- og talentchef Niels Erik Søndergård glæder sig over, at Therkildsen har fået et gennembrud i norsk fodbold.

- Da vi lavede lejeaftalen med Haugesund, var det blandt andet for at give Peter Therkildsen mulighed for at få spilletid og blive prioriteret i et miljø, hvor der var bedre udsigt til at gå ind i startopstillingen end i AC Horsens, og han har gjort det så godt, at de har udnyttet købsoptionen. Vi havde gladelig taget Peter tilbage til AC Horsens, men det er jo også glædeligt, at han har spillet så stærkt med mål og assists, at de har tilbudt ham en længerevarende aftale. Det bliver spændende for ham at fortsætte eventyret i Haugesund, og vi glæder os over, at vi igen har solgt en spiller til en udenlandsk klub, fortæller Niels Erik Søndergård.

Peter Therkildsen er faldet godt til på og uden for banen i Haugesund, og han glæder sig til at blive en permanent del af Haugesund.

- Jeg har været glad for at være i AC Horsens, hvor jeg havde det rigtig godt privat og i klubben. Jeg havde et godt år og var klar til at få mere ud af det, men så kom trænerskiftet, hvor tingene ikke gik min vej, og det er det, der sker nogle gange i fodbold. Det var lidt specielt, for jeg synes ikke, at jeg spillede dårligt, så det var lidt af en mavepuster. Jonas Dal sagde ærligt, at hvis der kom noget, så var jeg velkommen til at prøve noget nyt, og der var heldigvis interesse fra Haugesund. Det lød interessant, og de havde planer med mig, der lød spændende, og der var mulighed for at få en god oplevelse. Vi kunne se det an med en lejeperiode, og jeg har fået fodboldglæden tilbage. Jeg er startet inde og har spillet 90 minutter, og det var været fedt at være en del af holdet og planerne, så jeg er glad for at skrive en længerevarende kontrakt, lyder det fra Peter Therkildsen.