AC Horsens sendte VSK Aarhus ud i pokalmørket


11. november 2020

AC Horsens avancerede til fjerde runde af Sydbank Pokalen med en 4-2 sejr over VSK Aarhus, der gjorde en rigtig god figur.

Cheftræner Jonas Dal havde rystet posen i forhold til kampen mod SønderjyskE, for han havde skiftet ud på alle 11 pladser i startopstillingen.

AC Horsens havde bolden mest, men det var hjemmeholdet, der først fik netmaskerne til at blafre. Habibi opsnappede en bold fra Michael Lansing og sendte den i en bue ind over AC-keeperen. Fire minutter senere var Marcus Sloth ikke mange centimeter fra at øge føringen, da hans langskud ramte overliggeren og landede på den rigtige side af stregen set med gule briller.

Efter en halv times spil bragte Thor Lange balance i regnskabet, da han headede Agust Hlynssons fine indlæg i kassen. Fire minutter senere testede Kjartan Finnbogason keeperen med et hårdt skud, som keeperen måtte give en retur på. Den islandske angriber var på spil igen fem minutter før pausen, da han headede Casper Tengstedts frisparksbold lige over mål.

Muamer Brajanac fik et par store muligheder inden pausen, men målmanden stod i vejen. Lige inden pausefløjtet gik den så ikke længere for værterne. Casper Tengstedts frispark landede på armen af en forsvarsspiller, og dommeren pegede på pletten. Tengstedt tog selv ansvar og scorede sikkert.

Føringen holdt dog kun til seks minutter efter pausen, da hjemmeholdet udlignede fra tæt hold.

Der gik dog blot fire minutter, inden Kjartan Finnbogason blev væltet i feltet, og dommeren dømte endnu et straffespark. Tengstedt gentog succesen og bragte AC Horsens på 3-2.

Efter godt en times spil havde Magnus Riisgaard Jensen en stor chance for at øge til 4-2, men han sendte hovedstødet over mål. Herefter havde Lirim Qamili et par gode skud fra distancen, men uden at score.

4-2 målet faldt i det 72. minut, da Gemmer reagerede hurtigt og blokerede en bold fra målmanden, så den gik i mål.

Flere mål faldt der ikke i Aarhus, og ”de gule” er videre i Sydbank Pokalen og undgik skader.

Aftenen bød på endnu en god nyhed for Akademiet og den gule talentudvikling, for Alem Sabic, der spiller for U19-holdet, fik debut i slutminutterne og gjorde en god figur.

AC Horsens: Lansing, Hlynsson, Riisgaard Jensen, Gomez, Lange, Qamili (Trenskow, 76.), Gemmer, Kruse, Tengstedt (Madsen, 87.), Finnbogason, Brajanac (Sabic, 87.)