AC Horsens skriver kontrakt med Daniel Piet Hansen


19. juni 2015

AC Horsens og den 18-årige Daniel Piet ”DP” Hansen har skrevet en etårig kontrakt, der løber frem til 30. juni, 2016. Daniel, der til daglig aldrig kaldes andet end ”DP” i AC Horsens, har i denne sæson spillet på U19-holdet. I foråret har han trænet med 1. Divisionstruppen én gang om ugen.

- Jeg har lært rigtig meget i løbet af denne sæson, hvor jeg primært har spillet kampe på U19-holdet, men siden årsskiftet har jeg trænet med 1. Divisionsholdet én gang om ugen. Det har været spændende for en ung fyr som mig at træne kontinuerligt med dem, og det har jeg helt klart lært meget af. Det har både udviklet og modnet mig. Samtidig har jeg afsluttet min uddannelse på Handelsskolen, hvor jeg tog det tredje år udenfor Sports College, hvilket i praksis vil sige, at jeg ikke deltog i morgentræningerne, fortæller Daniel Piet Hansen.

I næste sæson fortsætter DP med at spille kampe for U19-holdet, men han skal også tilbringe en hel del mere tid sammen med 1. Divisionsholdet.

- Jeg regner med at finde et arbejde, jeg kan have ved siden af fodbolden. I den kommende sæson skal jeg fortsætte med at spille kampe for U19-holdet, men jeg kommer til at træne langt mere med 1. Divisionsholdet. For mig personligt handler det om, at jeg skal fortsætte min udvikling. I næste sæson skal jeg lægge på rent fysisk, og jeg skal også i løbet af sæsonen komme tættere ind omkring holdet i 1. Division. Jeg håber helt klart på, at jeg hen ad vejen får så meget spilletid som muligt. Mit langsigtede mål er at gøre det så godt, at jeg også forlænger med AC Horsens, når denne kontrakt udløber næste sommer, slutter Daniel Piet Hansen.

Cheftræner Bo Henriksen glæder sig også over kontraktforlængelsen med DP.

- Vi tog DP med ind omkring holdet ved årsskiftet i kølvandet på spareplanen i november. Det var et led i en helt bevidst satsning på klubbens egne talenter. Vi glæder os til at bygge videre på den satsning i den kommende sæson. DP har spillet for U19-holdet i sidste sæson, og sideløbende har han altså siden nytår trænet med 1. Divisionsholdet hver onsdag. DP har gjort det super godt. Han har suget til sig, og han har lært meget i det forløb. Jeg har også store forventninger til ham i den kommende sæson, hvor han skal lægge endnu mere på og bevæge sig tættere på spilletid på 1. Divisionsholdet, fortæller Bo Henriksen.

Endelig glæder cheftræneren sig over, at han med kvartetten af fire unge på kontrakt næsten er i mål med den satsning, som klubben vil lave på egne talenter i 1. Divisionstruppen i næste sæson.

-For få uger siden skrev vi kontrakter med Mads Bech og Marcus Bobjerg. Nu fik vi så også Malthe Boesen og DP på plads. I næste sæson vil vi ændre vores set up i 1. Divisionstruppen. Vi vil have en trup bestående af 18 spillere på fuldtidskontrakter plus 4-5 unge talenter på ungdomskontrakter. Dermed er vi næsten i mål med den satsning, vi vil lave på vores egne talenter i den kommende sæson forstået sådan, at vi måske skriver kontrakt med én mere. Jeg har stor tiltro til sådan en trup med 22-23 spillere, selv om nogle vil sige, at den antalsmæssigt bliver lidt smal. Det har jeg ingen problemer med, og det er kun godt, at vi på den måde bliver nødt til at vise de unge spillere tillid og give dem masser af spilletid i 1. Division. Jeg tror, det bliver godt for os, og jeg glæder mig til, vi skal i gang med træningen på mandag, når vi mødes efter sommerferien, slutter Bo Henriksen.

Daniel Piet Hansen er 18 år. Han blev født den 1. august, 1996.

Foto: Badenfoto.dk