AC Horsens skriver kontrakt med Marcus Bobjerg


10. juni 2015

AC Horsens og den 17-årige målmand Marcus Bobjerg har skrevet en toårig kontrakt, der løber frem til 30. juni, 2017. Marcus Bobjerg glæder sig over, at han nu har fået sin fremtid på plads både hvad angår uddannelse og fodbolden i AC Horsens.

- Ja, det er dejligt, at kontrakten nu er underskrevet. I de kommende år kan jeg koncentrere mig om min uddannelse på den ene side og fodbolden på den anden side, og det glæder jeg mig til. Planen er at jeg i den kommende sæson skal være målmand på U19-holdet i U19 Divisionen, og ellers skal jeg fortsætte med at træne meget sammen med 1. Division, som jeg også har gjort i denne sæson, fortæller Marcus Bobjerg.

I denne sæson har Marcus Bobjerg vogtet målet for U17-holdet, som via et wildcard har været med i U17-Ligaen. Ved siden af det har han trænet kontinuerligt sammen med 1. Divisionstruppen.

- Jeg har virkelig nydt at stå for U17-holdet og samtidig træne så meget med 1. Division. Vi er blevet hårdt matchet i U17-Ligaen, men det har været fedt, og det har modnet mig meget. Samtidig har det også modnet mig meget, ikke mindst fysisk, at jeg hen over sæsonen blev matchet så hårdt til daglig med 1. Division. Det har givet mig et overskud, som jeg har trukket på i U17-Ligaen. Jeg har lært meget ved at træne kontinuerligt sammen med Frederik Rønnow og Aleksandar Stankovic og selvfølgelig også vores målmandstræner Nikolai Pold. De har taget godt imod mig, og de har været gode til at lære fra sig. Det har været super både på og uden for banen, fortsætter Marcus Bobjerg.

Selv om Marcus med sine 17 år stadigvæk er en ung målmand i forhold til seniorniveau, så har han allerede både de kortsigtede og de langsigtede ambitioner på plads.

- Mine ambitioner kan opdeles i flere niveauer. På kort sigt skal jeg i næste sæson gøre det godt på U19-holdet, og jeg skal fortsætte med at suge til mig og lære af træningen med 1. Division. På sigt har jeg både ambitioner om landshold og klubhold. Jeg har været inde omkring diverse ungdomslandshold, og det vil jeg naturligvis forsøge på at blive ved med. Man kan ikke vide, om AC Horsens sælger Frederik Rønnow til sommer. Tingene kan gå stærkt i fodboldens verden. Men mit langsigtede mål er at blive andenmålmand og sidenhen førstemålmand på divisionsholdet og det vil jeg knokle for at blive i løbet af de kommende år, slutter Marcus Bobjerg.

Målmandstræner Nikolaj Pold glæder sig over den toårige kontrakt med Marcus Bobjerg.

- Marcus er kun 17 år, men han er allerede god nok til, at han uden videre har deltaget i den daglige træning i 1. Division. Han har udviklet sig meget i denne sæson, og jeg forventer helt klart, at han lægger på i den udvikling i de kommende år. Han er en rigtig spændende målmand, som jeg og mange andre i klubben forventer meget af. Både på kort og langt sigt, fortæller Nikolai Pold.

Marcus Bobjerg er 17 år. Han blev født den 26. januar, 1998.