AC Horsens skriver kontrakt med Mikkel Qvist


6. december 2016

AC Horsens har skrevet kontrakt med Mikkel Qvist, der har trænet med på Langmarksvej siden den 9. november.

Den 203 centimeter høje defensivspiller var med på modstanderholdet, da AC Horsens mødte IF Lyseng i DBU Pokalen, og han har siden bekræftet sine kvaliteter på træningsbanen hos ”de gule”.

- Mikkel Qvist er en spændende spiller, der har gjort det fremragende for os den seneste måneds tid. Han er fysisk meget stærk og har nogle vanvittigt spændende kompetencer, og det tager selvfølgelig tid at vænne sig til forholdene i en superligaklub, men han har allerede rykket sig. Nu får han en god opstart sammen med de andre spillere, når vi møder ind i januar, og vi glæder os til at arbejde endnu mere med ham, fortæller manager Bo Henriksen.

Kontrakten træder i kraft fra den 1. januar og løber frem til sommer, og det betyder, at Qvist tager orlov fra læreruddannelsen for at satse på fodbolden.

- Først og fremmest ville jeg gerne bevise, at jeg kunne være med, og at det ikke var en engangsforestilling, at jeg gjorde det godt i pokalkampen. Jeg har grebet chancen, og jeg er kanon stolt over, at jeg har skrevet kontrakt med AC Horsens. Fysisk og mentalt er det noget helt andet, end jeg har været vant til, men jeg vil vise, at jeg kan stå distancen og overbevise trænerteamet om, at vi skal lave en længere aftale, fortæller 23-årige Mikkel Qvist.

Han indledte karrieren i Lyseng og skiftede som seks-årig til ASA, inden han skiftede til AGF som U10-spiller. Her var han frem til U19, horefter han skiftede til IF Lyseng. Han har altid været venstre kant, indtil U13-holdet manglede en venstre back, og den position har han spillet lige siden.

Selvom han har spillet mange sæsoner på venstre back, så kan han også spille i midterforsvaret, og han beskriver sig selv således:

- Min størrelse gør, at jeg har en fordel i luftrummet både defensivt og offensivt, og jeg kaster lange indkast. Derudover har jeg nogle kilo, der gør, at jeg i duellerne er godt rustet. Jeg er venstrebenet og vil gerne være med til at bygge spillet op, og jeg har fået ros for at være dejlig rolig på bolden. Jeg er rimelig hurtig, hvilket man ikke forventer med min højde, men vi har netop haft to tests, hvor jeg sluttede i top fire i begge tests, lyder det fra Mikkel Qvist.

Han har efterhånden haft sin gang i AC Horsens i en måneds tid, og han er faldet godt til i klubben.

- Jeg har fået et rigtig godt indtryk af spillerne, som har taget fint imod mig, og her er nogle gode faciliteter med træningsbanen, stadion og styrkerummet samlet på et sted. Jeg kommer jo fra et lidt andet niveau, men trænerne har været gode til at sørge for, at jeg er kommet godt ind i tingene, så alt i alt har det været en rigtig god oplevelse, fortæller Mikkel Qvist.