AC Horsens skriver kontrakt med Sebastien Ibeagha


31. januar 2014

AC Horsens har haft Sebastien Ibeagha til prøvetræning i et par dage, og den nigerianskfødte defensivspiller har gjort det så overbevisende, at han netop har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2015.

Sebastien Ibeagha har en fortid i amerikansk fodbold og er noteret for syv U20-landskampe for USA, og cheftræner Johnny Mølby ser frem til samarbejdet.

- Vi har set Sebastien an i et par dage, og han har efterladt et rigtig fint indtryk. Han er en ung, spændende og fysisk stærk spiller, der blandt andet har gjort sig bemærket med en rolig boldomgang. Han har et fint potentiale, som vi sammen skal arbejde med at forløse, og hans tilgang betyder, at vi bliver mindre sårbare og får en endnu bedre konkurrence om positionerne i bagkæden. Han skal selvfølgelig lære vores forsvarsspil at kende, for det er anderledes, end han har været vant til, men det skal vi nok lære ham, fortæller Johnny Mølby.

- Vi er rigtig glade for, at vi har tilknyttet Sebastien Ibeagha, der allerede nu har fundet sig godt tilrette i klubben. Han kommer med en god baggrund fra amerikansk fodbold, og det amerikanske U20-landshold, og han er meget afklaret i forhold til, hvordan han bedst udvikler sig. Han har alle forudsætninger for at blive en rigtig dygtig spiller, og vi glæder os til at arbejde sammen med ham, supplerer direktør Henrik Ravn.

22-årige Sebastien Ibeagha har fået en god modtagelse i Horsens, og han ser frem til at gøre en forskel på banen.

- Jeg forlod Duke for at lede efter det sted, jeg kunne udvikle mig mest som spiller, og valget faldt på dansk fodbold, hvor flere amerikanere har gjort det godt. Hvis jeg skal beskrive mig selv som spiller, så er jeg fysisk stærk, og jeg kan godt lide at spille simpelt og hurtigt langs jorden. Jeg vil gøre en god figur til træning og på den måde gøre mig fortjent til at spille kampe, så jeg kan være med til at hjælpe holdet til oprykning til sommer, og på sigt skal vi gøre det godt i den bedste række. Spillerne og trænerne har vist mig masser af tillid, og alle på og omkring holdet og på kontoret har taget godt imod mig, fortæller Sebastien Ibeagha.

Rundt om Sebastien Ibeagha:
Født den: 21. januar 1992
Højde: 189 cm.
Vægt: 85 kg.
Tidligere klubber: Houston Dynamo (2008-2010), Duke University (2010-2014)
Landskampe: 7 kampe for U20-landsholdet og træning med U23-landsholdet
Trøjenummer i AC Horsens: 8

Kontrakten med Sebastien Ibeagha vil ikke påvirke klubbens forventninger til indeværende regnskabsår.
Spørgsmål relaterende til denne meddelelse kan rettes til direktør Henrik Ravn på telefon 75 62 60 20.