AC Horsens sluttede på en fjerdeplads


23. maj 2012

Farum Park dannede rammen om en yderst vigtig kamp her til aften, hvor hjemmeholdet kunne sikre sig mesterskabet, og AC Horsens kunne lukke sæsonen med bronzemedaljerne. FC Nordsjælland vandt med 3-0 over ”De Gule”, og hentede dermed mesterskabet. Desværre kunne AGF ikke stille noget op mod FC Midtjylland, der vandt med 2-0, og AC Horsens sluttede derfor på en fjerdeplads i Superligaen.

Hjemmeholdet blev båret frem af en feststemt hjemmebane, og FC Nordsjælland-spillerne kom blæsende fra første minut. AC-spillerne havde nok at gøre med at forsvare, og Anders Nøhr nedlagte Tobias Mikkelsen i feltet kort inde i kampen, men dommer Claus Bo Larsens fløjte forblev tavs.

Hjemmeholdets spillere var meget aggressive, og det resulterede i mange angreb ned mod Frederik Rønnows mål, og AC-spillerne havde svært ved at holde fast i bolden. AC Horsens arbejdede sig dog bedre ind i kampen som halvlegen skred frem, og luften gik ud af FCN-presset. Derfor lignede det en nulløsning i pausen, men Mikkel Beckmann ville det anderledes, da han puttede en returbold ind over stregen i første halvlegs overtid.

Cheftræner Johnny Mølby måtte udskifte Ken Fagerberg efter en halv time på grund af en forstrækning, og Morten Rasmussen måtte også forlade banen med en skade. Han pådrog sig en forstrækning i 1. halvleg og kom ikke ud til 2. halvleg.

AC Horsens jagtede det ene point, der kunne sikre klubben bronzemedaljerne, og Jeppe Mehl fik en stor mulighed for at bringe balance i regnskabet efter en times spil. Han sprintede afsted på en friløber og havde Jores Okore bag sig, men da han kom ned til målet, vandt Jesper Hansen den direkte duel. I det 72. minut var det så André Bjerregaards tur til at brænde en friløber, og igen stod Jesper Hansen i vejen.

Den offensive satsning gav huller bagude, og Andreas Laudrup punkterede kampen i det 82. minut, da han løb fra forsvaret og udplacerede Frederik Rønnow. Andreas Bjelland lukkede kampen med 3-0 målet i det 87. minut.

Matchfacts:

FC Nordsjælland – AC Horsens 3-0 (1-0)

1-0 Mikkel Beckmann (46.)

2-0 Andreas Laudrup (82.)

3-0 Andreas Bjelland (87.)

FC Nordsjælland:

Jesper Hansen

Michael Parkhurst, Jores Okore, Andreas Bjelland, Patrick Mtiliga

Tobias Mikkelsen, Enock Adu, Nicolai Stokholm, Mikkel Beckmann, Søren Christensen

Kasper Lorentzen

Indskiftninger, FC Nordsjælland:

75. Andreas Laudrup (Mikkel Beckmann)

81. Lasse Petry (Søren Christensen)

89. Ivan Runje (Kasper Lorentzen)

Advarsler, FC Nordsjælland: Enock Adu (72.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Anders Nøhr

Lasse Kryger, Martin Retov, Janus Drachmann, Jeppe Mehl

Niels Lodberg, Ken Fagerberg

Indskiftninger, AC Horsens:

31. André Bjerregaard (Ken Fagerberg)

46. Henrik Toft (Morten Rasmussen)

74. Thomas Kortegaard (Anders Nøhr)

Advarsler, AC Horsens: Janus Drachmann (34.), Jeppe Mehl (36.)

Tilskuere: 10.300

Dommer: Claus Bo Larsen

Foto: badenfoto.dk