AC Horsens tabte overlevelseskampen


20. maj 2013

AC Horsens skulle bruge en sejr mod Brøndby IF for at sikre eksistensen i Superligaen, men det lykkedes ikke. ”De Gule” fik ellers lagt et godt pres på Brøndby IF i 2. halvleg, og gæsterne blev også reduceret til 10 spillere 20 minutter før tid, men det lykkedes ikke at score det afgørende mål.  I stedet scorede Lebogang Phiri kampens eneste mål i overtiden.

Kampen begyndte jævnbyrdigt, og 1. halvleg bød på et hav af nærkampe, masser af intensitet og mange standardsituationer, men det var småt med åbne chancer. Quincy Antipas headede et stykke forbi efter fem minutters spil, og Martin Retov sendte et frispark et godt stykke over mål et par minutter senere. Michael Falkesgaard i Brøndby-målet blev først for alvor testet i det 21. minut, da han måtte ud i fuld længde for at afværge Ken Fagerbergs udmærkede afslutning. Fem minutter senere var Falkesgaard i fokus igen, da der blev appelleret for, at han begik straffespark på André Bjerregaard, men dommer Jakob Kehlet vinkede afværgende.

”De Gule” formåede i højere grad at sætter gæsterne under pres i 2. halvleg, og Martin Spelmann kom frem til halvlegens første gode tilbud, da han tørrede Clarence Goodson og sendte bolden lige forbi med venstreskøjten efter 10 minutters spil. To minutter senere sendte Janus Drachmann et knaldhårdt skud mod mål, men desværre også lige på Brøndbys målmand. Fem minutter senere var det så Ken Fagerbergs tur til at afslutte, men han drejede bolden forbi mål.

Quincy Antipas modtog sit andet gule kort i det 72. minut, og derefter var hjemmeholdets dominans markant. Det mindede om powerplay i perioder, og Alexander Juel Andersen var meget tæt på at score det afgørende mål, da han headede Thomas Kortegaards glimrende indlæg mod netmaskerne, men Jens Stryger Larsen reddede på stregen. Henrik Toft sendte det efterfølgende hovedstød lige over mål. Et par minutter senere fyrede Jude Nworuh et missil mod krydset, men det strøg lige uden for rammen.

AC-presset førte også til et par Brøndby-omstillinger, og i overtiden pillede Frederik Rønnow pynten af Lebogang Phiri ved at redde hans friløber, men kort efter tog Phiri revanche ved at prikke en tværbold ind bag AC-keeperen.

Kampen blev spillet foran 9.487 tilskuere, hvilket er ny stadionrekord, og de dannede en fantastisk kulisse.

Matchfacts:

AC Horsens – Brøndby IF 0-1 (0-0)

0-1 Lebogang Phiri (90.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Steffen Kielstrup, Thomas Kortegaard

Martin Spelmann, Martin Retov, Janus Drachmann, Troels Kløve

André Bjerregaard, Ken Fagerberg

Indskiftninger, AC Horsens:

63. Jude Nworuh (André Bjerregaard)

73. Henrik Toft (Ken Fagerberg)

81. Lasse Kryger (Martin Retov)

Advarsler, AC Horsens:

Ingen

Brøndby IF:

Michael Falkesgaard

Jens Stryger Larsen, Clarence Goodson, Martin Albrechtsen, Patrick Da Silva

Dennis Rommedahl, Mikkel Thygesen, Lebogang Phiri, Mathias Gehrt

Quincy Antipas, Simon Makienok

Indskiftninger, Brøndby IF:

45. Frederik Holst (Patrick Da Silva)

70. Martin Bernburg (Simon Makienok)

76. Dario Dumic (Mathias Gehrt)

Advarsler, Brøndby IF:

58. og 72. Quincy Antipas

89. Michael Falkesgaard

90. Dennis Rommedahl

Tilskuere:

9.487 (tilskuerrekord på CASA Arena Horsens)

Man of the match:

Martin Spelmann

Dommer:

Jakob Kehlet

Foto: badenfoto.dk