AC Horsens tager 4. ligasejr i træk


14. september 2015

AC Horsens mødte i dag HB Køge på CASA Arena i Horsens. På papiret så det ud som en svær kamp, da HB Køge kun havde lukket 4 mål ind i sæsonens første 7 kampe. Alligevel havde 1564 tilskuere trodset det grå og triste efterårsvejr, og sad klar på tribunerne for at overvære kampen.

Første halvleg var en meget rodet affære med chancer i begge ender. Den første tilfaldt HB Køge, der straks efter at have givet bolden op, fik et skud på mål. Det var Brandão der stod for afslutningen, men den var ikke til fare for målmand Nicklas Dannevang, som greb bolden sikkert.

Små 5 minutter efter var det De Gules tur. André Bjerregaard lavede et flot løb ind i feltet, og skød fra en skarp vinkel. Bolden røg desværre i sidenettet.

I de første 15 minutter af kampen, var det AC Horsens, som sad på det meste af spillet. Efter det første kvarter blev HB Køge dog lukket mere ind i kampen, og det blev til chancer i begge ender.

En af dem var til AC Horsens’ Jeppe Mehl, som forsøgte at lægge den fladt ind til Kjartan Finnbogason i boksen, men han nåede lige akkurat ikke at få foden på den.

Det sidste kvarter af første halvleg bød ikke på mange chancer. Dog havde HB Køge kampens hidtil største, da de forsøgte sig med et indlæg ind til et par spillere, som stod helt fri i feltet. Nicklas Dannevang, fik dog kastet sig modigt ned og fik kontrol over bolden. AC Horsens kunne takke ham for, at de ikke var bagud ved pausen. Set over hele halvlegen var det dog ingen overraskelse, at den sluttede 0-0.

I anden halvleg skulle der gå små 10 minutter, før den første chance tilfaldt udeholdet. Igen var det på et indlæg af HB Køges Mark Gundelach. Denne gang fik Dannevang dog ikke hænderne på bolden. Heldigvis stod Jacob Berthelsen lige bagved og fik clearet.

Efter 62 minutter blev der appelleret for straffespark. Kjartan Finnbogason havde bolden i feltet, og det lignede, at han fik et hårdt skub i ryggen, men dommeren vinkede afvisende.

AC Horsens pressede rigtig godt på i anden halvleg. Kun den sidste skarphed manglede, men den kom dog efter 69 minutters spil. AC Horsens fik et frispark lige på kanten af feltet. Mathias Nielsen var manden, der skulle sparke, og det gjorde han godt. Bolden sad lige i hjørnet. Et fantastisk spark, og De Gule var nu foran 1-0.

Herfra gik det som smurt for AC Horsens. HB Køge forsøgte at presse på i den sidste del af kampen, men blev aldrig for alvor farlige. Det gjorde AC Horsens dog efter 76 minutter, da Jeppe Mehl blev spillet fri på venstrekanten. Han lagde den ind til Kjartan Finnbogason, som stod hvor han skulle, og prikkede den ind til 2-0.

Efter 83 minutters spil lagde Joseph Mensah låg på kampen. Igen var det Mehl, som var arkitekten. Han spillede den ind til Mensah, som stod midt for mål. Han sparkede den nemt ind bag HB Køges målmand, og scorede til 3-0, som også blev resultatet.

AC Horsens har nu sejret for 6. gang i træk, hvis man tæller pokalkampene med. Det er den 4. ligasejr i træk, og De Gule befinder sig nu på en 5. plads med 12 point. Desuden har de en kamp til gode, da kampen mod Vendsyssel FF blev udsat. Næste modstander for AC Horsens bliver mod bundproppen FC Vestsjælland. Kampen bliver spillet på CASA Arena søndag den 20. september.

 

Kampfakta:

Tilskuertal: 1564

Målscorere: Mathias Nielsen (1-0, 69. min), Kjartan Finnbogason (2-0, 76. min), Joseph Mensah (3-0, 83. min)

Udskiftninger:
AC Horsens:

Mikkel Jespersen/Conor O’Brien

Kjartan Finnbogason/Aleksander Stankov

Joseph Mensah/Martin Lund.

HB Køge:

Brandão/Caion

Seeger-Hansen/Munksgaard.

Dommer: Chris Johansen