AC-legende foran muligt comeback: Kan spille kamp nummer 525


30. oktober 2019

Den 31. december 2012 udløb Søren Jochumsens kontrakt med AC Horsens, og målmanden takkede af efter 524 kampe for ”de gule”.

Dengang gled han over i en stilling som salgskonsulent i hjerteklubben, men han er siden skiftet på en fri transfer til Horsens Kommune, hvor han i dag arbejder som eliteidrætskonsulent.

Han spillede sin sidste superligakamp for AC Horsens mod Lyngby Boldklub den 4. december 2011, men nu er han tilbage i manegen i de kommende kampe.

AC Horsens’ U19-målmand valgte at stoppe inden denne sæson, og derfor spiller klubbens normale U17-målmand på U19-holdet. I sommer blev Søren Jochumsen spurgt, om han havde mulighed for at træde til som tredjemålmand i tilfælde af skader eller karantæner, og det takkede han ja til.

Michael Lansings røde kort i Lyngby baner nu vejen for Søren Jochumsen, der skal agere backup for Matej Delač på fredag, når AC Horsens skal spille i Esbjerg og den 9. november, når Silkeborg IF gæster CASA Arena Horsens.

- Det er super fedt, at den største legende i klubbens historie og den spiller, der har spillet klart flest kampe, stadig har et gult hjerte og har lyst til at hjælpe os i den her situation. Han bidrager i forvejen til rigtig mange ting i forhold til elitesporten i Horsens Kommune, og vi er glade for, at han stadig vil være en del af klubbens projekt. Vi er helt trygge ved, at Søren skal være andenmålmand, for vi har set mange af hans kampe i Jyllandsserien, og han har stadig et fantastisk niveau. Derudover er han en rigtig god fyr, der med det samme vil bidrage positivt i omklædningsrummet, fortæller manager Bo Henriksen.

Søren Jochumsen spillede senest for AC Horsens i et par reserveligakampe i 2012, men nu er han altså tilbage til de kommende kampe.

- Jeg glæder mig helt vildt til de kommende kampe. Jeg har fulgt klubben tæt, siden jeg stoppede, og jeg har holdt mig i gang i Stensballe IK og Horsens fS, hvor jeg senest har spillet i Jyllandsserien, og jeg har trænet kontinuerligt, siden jeg stoppede, så jeg kan stadig gribe en bold. Truppen er selvfølgelig en helt anden, og jeg har aldrig spillet under Bo, så det bliver sjovt og spændende for mig at komme tæt på spillere og trænere i superligatruppen, fortæller Søren Jochumsen.

Frem mod kampen skal han deltage i nogle af træningerne og forberede sig på kampen mod Esbjerg fB på fredag.

- Horsens Kommune har heldigvis set velvilligt på, at jeg bliver udlånt til en af kommunens eliteklubber, og uden deres opbakning kunne det ikke lade sig gøre, så det er jeg taknemmelig for, lyder det fra Søren Jochumsen.

Comebacket til Søren Jochumsen vil utvivlsomt vække enorm glæde hos de gule fans, og det får da også smilet frem hos borgmester Peter Sørensen, at Søren Jochumsen igen skal spille med AC Horsens-logoet på brystet.

- Da først skuffelsen havde lagt sig over, at det ikke var mig, der fik tilbuddet om blive andenmålmand - jeg har jo en fortid som keeper i Egebjerg – tøvede jeg ikke med at sige ja til AC Horsens’ forespørgsel om at låne Søren Jochumsen. Søren er en utrolig dygtig målmand, som holder formen ved lige i Jyllandsserien, så det er helt fint, at han får tjansen. Jeg har tilbudt at give ham lidt målmandstræning de kommende dage, og det tilbud tygger de fortsat på i AC Horsens, lyder det fra Peter Sørensen.