AC-Næsby: Gensyn med Martin Lund Pedersen


7. oktober 2020

Onsdag den 7. oktober klokken 16.00 mødes AC Horsens og Næsby Boldklub i anden runde af Sydbank Pokalen, og der venter et glædeligt gensyn med Martin Lund Pedersen, der er anfører for hjemmeholdet.

Martin Lund Pedersen skiftede til AC Horsens fra Næsby Boldklub i sommeren 2014, da han havde gjort sig bemærket ved at score 21 ud af holdets 49 mål i 2. division vest, og sæsonen inden havde han scoret 15 kasser for Otterup.

Han spillede 51 kampe og scorede seks mål for ”de gule”, inden han skiftede til Fjolnir på Island. Her spillede han en forrygende sæson og blev topscorer, blev udtaget til årets hold og var med til at hente det bedste resultat i klubbens historie. Det gav blod på tanden til mere, og han skiftede til Breidablik, der er en større klub.

- Det var et udmærket år for mig personligt i Breidablik, men det var også lidt turbulent, for træneren blev fyret efter kun tre kampe. Jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg skulle fortsætte med fodbold på fuld tid, og så skulle det nok være på Island, men jeg tog tilbage til Næsby for at studere inden for international handel og markedsføring, fortæller Martin Lund Pedersen.

Han nåede også at rejse til Vietnam, Australien og New Zealand med en kammerat i tre måneder, inden COVID-19 meldte sin ankomst.

I dag er han på arbejde, inden han pakker fodboldtasken og sætter kursen mod ALPI Arena Næsby og pokalkampen mod AC Horsens, og han glæder sig til at møde ”de gule”.

- Jeg havde en god tid i AC Horsens. Det var stort for mig at få min første fuldtidskontrakt, for det havde jeg drømt om, siden jeg var lille, og jeg var både glad for og stolt over, at Bo hentede mig. Da jeg kom til klubben, var den hårdt ramt økonomisk, så det første år var lidt turbulent med mange spillere på vej ud. Jeg fik en del spilletid det første år, men jeg havde svært ved at klemme mig ind i startopstillingen det sidste halve år, hvor vi rykkede op, og derfor valgte jeg at prøve noget andet. Men jeg var sindssyg glad for at være der, for der var gode mennesker i truppen og omkring holdet, og jeg har kun gode minder fra AC Horsens. Kjartan Finnbogason er den eneste spiller, der er tilbage fra dengang, og ham glæder jeg mig til at se igen, lyder det fra Martin Lund Pedersen.

Han har været anfører i Næsby gennem to et halvt år.

- Næsby er blevet min hjerteklub. Det var der, jeg fik muligheden for at skifte til AC Horsens, og jeg ville gerne give noget tilbage til klubben, da jeg skulle hjem fra Island. Det er en klub med gode værdier, mange kammerater og gode mennesker omkring klubben, fortæller Martin Lund.

Næsby har tidligere gjort det godt i pokalen, og Lund håber selvfølgelig på en sensation i dag.

- Det er altid specielt at spille mod de store hold i pokalen, og for to år siden var vi i straffesparkskonkurrence mod Randers FC. Vi er klar til at give den fuld gas igen i dag, men vi ved godt, at det bliver svært, og at vi skal være skarpe i felterne samt have marginalerne på vores side. Vi har haft lidt problemer i ligaen, men vi fik det vendt med point i lørdags, og vi skal ride videre på bølgen, slutter Martin Lund Pedersen.