AC overvintrer på fjerdepladsen efter 2-1 sejr


4. december 2011

AC Horsens lukkede efterårssæsonen med en 2-1 sejr i Lyngby og ”De Gule” overvintrer på fjerdepladsen i Superligaen. Martin Spelmann scorede for anden kamp i træk, da han bragte AC Horsens foran kort efter pausen og Alexander Juel Andersen øgede til 2-0, inden hjemmeholdets Patrice Bernier reducerede. Tættere på kom Lyngby dog ikke og sejren var fuldt fortjent.

Det var tydeligt fra kampens start, at AC Horsens var kommet til Lyngby for at hente et godt resultat og hjemmeholdet haltede et skridt efter gennem hele kampen. Martin Retov sendte den første advarsel forbi Lyngby-målet i det syvende minut og to minutter senere var Janus Drachmann tæt på at glide 1-0 målet i kassen, men bolden strøg forbi mål. I det 20. minut satte en velspillende Janus Drachmann et angreb i gang, da han sendte Gilberto Macena i dybden. Han tørrede Frederik Helstrup, inden han fandt angrebsmakkeren Kenan Hajdarevic med en fremragende stikning, men Rune Pedersen kom godt ud af sit mål og blokerede Hajdarevic’ afslutning.

Søren Jochumsen behøvede ikke skifte trøje i pausen, for den var hverken svedig eller beskidt efter en 1. halvleg, hvor Emil Larsen og Patrice Bernier havde hjemmeholdets eneste nævneværdige afslutninger, men ingen af dem formåede at ramme mål. I det 29. minut var Rune Pedersen tæt på at give gæsterne en hjælpende fod, da han kiksede et udspark, som Janus Drachmann opsnappede, men den store mulighed løb ud i sandet. Fem minutter senere måtte Lyngby-keeperen have hjælp af Christian Traoré for at afværge en AC-scoring. Kenan Hajdarevic dirigerede en aflevering videre til Gilberto Macena, der styrede mod baglinjen og fandt Hajdarevic inde foran mål. Han sendte bolden mod kassen, men Christian Traoré reddede på stregen.

Tre minutter før pausen var Christian Traoré igen i hovedrollen. Han smed bolden væk i forbindelse med et indkast og så indkasserede han sit andet gule kort, hvorefter Lyngby måtte spille over en halvleg i undertal. Christian Traoré modtog helt korrekt en advarsel i det 17. minut, da han hev Gilberto Macena ned bagfra.

Udvisningen gjorde ikke AC-dominansen mindre udtalt og kampens første scoring faldt fire minutter inde i 2. halvleg. En fantastisk førstegangsaflevering fra Kenan Hajdarevic til Janus Drachmann splittede Lyngby-forsvaret og Drachmann serverede bolden for Martin Spelmann, der ikke have problemer med at glide bolden i kassen til 1-0. I det 56. minut var Martin Spelmann i oplæggerens rolle, da han sendte Kenan Hajdarevic i dybden og den fysisk stærke angriber styrede mod kassen. Han forsøgte at finde Gilberto Macena i stedet for at afslutte og den aflevering havde Jakob Bresemann læst.

Lyngby viste tænder for første gang i 2. halvleg, da der var spillet 65 minutter og det var Emil Larsen, der afsluttede fra en spids vinkel, men Søren Jochumsen vandt den duel. I den anden ende var Alexander Juel Andersen anderledes effektiv, da han scorede til 2-0 med et kvarter tilbage. Martin Retov sendte et frispark mod bageste stang, hvor Lasse Kryger headede bolden bagud til Alexander Juel Andersen, der scorede i det lange hjørne via stolpen.

Kort efter reducerede Patrice Bernier med et perlemål, men tættere på kom værterne ikke.

AC Horsens har dermed hentet 29 point i 18 kampe og har kun FC København, FC Nordsjælland og FC Midtjylland foran sig i tabellen.

Topscorer Gilberto Macena måtte i øvrigt lade sig udskifte med en forstrækning i baglåret.

Matchfacts:

Lyngby – AC Horsens 1-2 (0-0)

0-1 Martin Spelmann (49.)

0-2 Alexander Juel Andersen (75.)

1-2 Patrice Bernier (78.)

AC Horsens: Søren Jochumsen, Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Anders Nøhr, Janus Drachmann, Martin Retov, Martin Spelmann, Jeppe Mehl, Kenan Hajdarevic, Gilberto Macena (Lasse Kryger, 72.).

Lyngby: Rune Pedersen, Christian Traoré, Jakob Bresemann, Mathias Tauber, Frederik Helstrup, Jonas Henriksen, Morten Bertolt (Rasmus Nielsen, 66.), Patrice Bernier, Emil Larsen (Yussuf, Poulsen, 84.), Peter Madsen (Frederik Krabbe, 45.), Patrick Mortensen.

Advarsler: Christian Traoré (17, 42.), Jakob Bresemann (75.), Kenan Hajdarevic (75.), Martin Spelmann (92.).

Tilskuere: 1.059.

Dommer: Michael Svendsen.

Foto: badenfoto.dk