AC overvintrer på oprykningsplads


21. november 2013

AC Horsens leverede et sandt arbejdsraseri i dagens kamp mod Lyngby, og ”De Gule” kunne fortjent rejse hjem til det østjyske med alle tre point i spillerbussen. Sejren betyder, at AC Horsens overvintrer på andenpladsen i NordicBet Ligaen.

De 913 tilskuere var vidner til en hæsblæsende start på Lyngby Stadion, og der var kun spillet knap fem minutter, da Jude Nworuh fandt Steffen Kielstrup på kanten af feltet. Kielstrup havde tid til at tæmme bolden og klappe på kassen, og bolden strøg i mål via en Lyngby-spiller. Glæden varede dog ikke i særlig lang tid, for i det ottende minut sendte Mathias Tauber udligningen i kassen, da han satte panden på Dennis Cagaras hjørnespark.

Fire minutter senere forsøgte Martin Retov sig med et glimrende forsøg, da han resolut forsøgte sig med venstreskøjten, men Nicklas Højlund nåede godt ned. Efter et kvarter måtte Lyngby-keeperen så hente bolden ud af netmaskerne for anden gang, da Jude Nworuh scorede et klassemål. Anders Randrup sendte en perfekt bold ind i feltet til Lasse Kryger, der headede den ned for fødderne af Jude Nworuh, som i samme bevægelse drejede akrobatisk rundt og scorede ved nærmeste stolpe.

Efter knap en halv times spil var Lasse Kryger så i afslutterens rolle, da han satte turbo på ned mod feltet og forsøgte sig med en afslutning i det lange hjørne, men Højlund fik parereret bolden til hjørnespark. To minutter headede Kryger Kielstrups indlæg lige forbi kassen.

Det var småt med Lyngby-afslutninger i 1. halvleg, men tilskuerne holdt vejret i det 36. minut, da Bror Blume trykkede af udefra. Bolden ramte en AC-spiller, men sejlede heldigvis forbi. Lyngby blev ikke for alvor farlige i det etablerede spil før pausen, og ”De Gule” kunne gå til pause med en velfortjent føring.

Lyngby pressede på for at udligne i 2. halvleg, men det blev sjældent farligt, og AC Horsens var faktisk tættere på at udbygge føringen. I det 53. minut skar Thomas Kortegaard ind i banen fra højrekanten og fyrede kanonen af, men Højlund reddede flot. I det 66. minut brændte det på foran Lasse Heinzes mål, men Patrick Mortensen fik lige nøjagtigt ikke ram på indlægget. Tre minutter senere satte Jude Nworuh Mathias Tauber af i en direkte duel, men Højlund var igen på plads.

I det 72. minut havde Lasse Fosgaard hjemmeholdets bedste afslutning. AC Horsens mistede bolden på egen banehalvdel, og så gik det hurtigt ned mod Heinzes mål, men AC-keeperen hev en god redning ud af ærmet på Fosgaards skud.

Næste opgave for AC Horsens er pokalkampen mod Vejle på CASA Arena Horsens torsdag den 5. december klokken 18.00.

Matchfacts:
Lyngby – AC Horsens 1-2 (1-2)
0-1 Steffen Kielstrup (5.)
1-1 Mathias Tauber (8.)
1-2 Jude Nworuh (16.)

Lyngby:
Nicklas Højlund
Dennis Cagara, Mathias Tauber, Rasmus Minor Petersen, Mathias Mejer Knudsen
David Boysen, Philip Rasmussen, Jeppe Tverskov, Lasse Fosgaard
Bror Blume
Patrick Mortensen

Indskiftninger:
63. Mads Pedersen (Jeppe Tverskov)
73. Frederik Gytkjær (Dennis Cagara)
73. Andreas Granskov (Patrick Mortensen)

Advarsler:
29. David Boysen

AC Horsens:
Lasse Heinze
Anders Randrup, Nabil Aslam, Søren Jensen, Erik Marxen
Martin Retov
Lasse Kryger, Janus Drachmann, Steffen Kielstrup, Thomas Kortegaard
Jude Nworuh

Indskiftninger:
67. André Bjerregaard (Janus Drachmann)
78. Troels Kløve (Thomas Kortegaard)
89. Esben Petersen (Jude Nworuh)

Advarsler:
60. Anders Randrup
90. Nabil Aslam

Tilskuere:
913

Dommer:
Jørgen Daugbjerg Nielsen

Foto: badenfoto.dk