AC-SIF 1-0: Maksimumpoint efter tre kampe


8. august 2013

AC Horsens vandt med 1-0 over Silkeborg IF, og dermed hentede ”De Gule” den tredje sejr på stribe. Janus Drachmann afgjorde kampen et par minutter før pausen, da han elegant snød Daniel A. Pedersen og passerede Kasper Jensen i Silkeborg-målet.

Der stod AC Horsens på det hele i 1. halvleg, hvor hjemmeholdets presspil fungerede godt, og det stressede gæsterne, der havde svært ved at holde fast i bolden. Formstærke Lasse Kryger var på spil flere gange i 1. halvleg, og det var da også ham, der havde halvlegens første nævneværdige forsøg, da han forsøgte sig med et hovedstød i det 12. minut, men Kasper Jensen var på plads. I det 26. minut forsøgte Kryger at lobbe bolden over Kasper Jensen, der var langt ude af sit mål, men Silkeborg-keeperen nåede tilbage og parerede bolden ud til hjørnespark.

Det begyndte at lugte lidt af en scoring til hjemmeholdet, og det var tæt på i det 35. minut. Lasse Kryger steg til vejrs og headede bolden på tværs af målfeltet til Jude Nworuh, der ved bageste stang headede bolden ned for fødderne af Troels Kløve, men Kløve nåede lige nøjagtig ikke bolden.

Kampens afgørelse faldt i det 43. minut. Erik Marxen fandt Janus Drachmann med en stikning ind i feltet, og Drachmann drejede rundt og sendte bolden mellem benene på Daniel A. Pedersen, inden han passerede Kasper Jensen.

Silkeborg IF stod kompakt på banen i 1. halvleg og lurede på omstillinger, men den plan lykkedes ikke for gæsterne.

De kom dog anderledes godt ud fra pausen og formåede at overtage spillet i 2. halvleg mod et hjemmehold, der faldt i niveau og manglede tempo i spillet. Morten Beck Andersen forsøgte sig med et hovedstød allerede et par minutter inde i halvlegen, men Anders Randrup agerede redningsplanke, og i det 64. minut forsøgte Sune Kiilerich sig med et skud, der blev rettet af, men heldigvis reddede Erik Marxen på stregen.

AC Horsens havde dog også mulighed for at lukke kampen til 2-0. Første gang i det 70. minut, hvor Troels Kløve fandt Jude Nworuh med en god aflevering. Nworuhs førsteberøring var ikke optimal, men han formåede alligevel at komme til afslutning, og han tvang Kasper Jensen til at hive en god redning ud af ærmet. Fem minutter før tid var Jude Nworuh i oplæggerens rolle, og han viste godt overblik, da han sendte Thomas Kortegaard afsted på en friløber. Kortegaard styrede alene mod kassen, men afslutningen var ikke skarp nok, og derfor trak Kasper Jensen det længste strå.

Sejren betyder, at AC Horsens er alene i spidsen af NordicBet Ligaen, men Hobro kan overtage førstepladsen igen med en sejr over Marienlyst i morgen.

Janus Drachmann fik problemer med baglåret og måtte desværre lade sig udskifte otte minutter før tid.

Matchfacts:

AC Horsens – Silkeborg IF 1-0 (1-0)

1-0 Janus Drachmann (43.)

AC Horsens:

Thomas Villadsen

Anders Randrup, Morten Rasmussen, Steffen Kielstrup, Erik Marxen

Lasse Kryger, Martin Retov, Janus Drachmann, Jeppe Mehl

Troels Kløve, Jude Nworuh

Indskiftninger:

71. Thomas Kortegaard (Troels Kløve)

79. Henrik Toft (Jeppe Mehl)

82. Nabil Aslam (Janus Drachmann)

Advarsler:

93. Steffen Kielstrup

Silkeborg IF:

Kasper Jensen

Dennis Flinta, Sune Kiilerich, Jesper Mikkelsen, Ari Mohr Jonsson

Adeola Runsewe, Daniel A. Pedersen, Frank Hansen, Jeppe Illum

Jesper Bech

Morten Beck Andersen

Indskiftninger:

28. Thorbjørn Holst Rasmussen (Jesper Mikkelsen)

63. Emil Scheel (Adeola Runsewe)

73. Christian Holst (Frank Hansen)

Advarsler:

50. Jesper Bech

Man of the match:

Janus Drachmann

Tilskuere:

3.253

Dommer:

Rasmus Møller Bøjer

Foto: badenfoto.dk