AC videre i pokalen efter 4-1 sejr


12. august 2014

AC Horsens vandt med 4-1 over Viby IF og er dermed videre til anden runde af DBU Pokalen.

Værterne har endnu ikke taget hul på sæsonen i Danmarksserien, men de kom alligevel bedst fra land med en 1-0 føring i det syvende minut. André Bjerregaard nedlagde en Viby-spiller i feltet, og dommeren pegede korrekt på pletten. Straffesparket blev sat ind til venstre for Jakob Busk, der valgte den modsatte side.

”De Gule” viste fin moral efter målet og producerede en række chancer i resten af halvlegen. Jeppe Mehl, Mathias Nielsen og André Bjerregaard forsøgte sig alle med langskud, og Bjerregaard var tættest på med et slangehug lige forbi stolpen. Efter en halv times spil var Jeppe Mehl tæt på at score på en ripost.

AC Horsens sad massivt på spillet og producerede mange chancer, og udligningen faldt helt naturligt i det 35. minut, da Thomas Kortegaards frispark landede i det lange hjørne. Fire minutter senere burde André Bjerregaard have bragt ”De Gule” foran med 2-0, da Thomas Kortegaard fandt ham med en fin fremlægning, men han sendte bolden lige forbi opstanderen.

Bjerregaard, Lund og Nworuh havde alle fine afslutninger frem mod pausefløjtet, men ind ville bolden ikke, og det ville den heller ikke i den anden ende, hvor Jakob Busk reddede stærkt i en enkelt situation.
Hjemmeholdets spillere blev mere og mere trætte som kampen skred frem, og Jude Nworuh løb fra dem alle sammen fem minutter inde i 2. halvleg, da Martin Lund serverede en friløber for ham. Desværre tabte den nigerianske angriber den direkte duel med keeperen.

Fem minutter senere gik den så ikke længere for Viby, der måtte indkassere 1-2 målet. Martin Lunds perfekte hjørnespark landede inde foran mål, hvor Mathias Nielsen uimodståeligt steg til vejrs og pandede bolden i kassen.

Angrebene bølgede ned mod Viby-målet, og Niclas Balleby scorede til 3-1 i det 67. minut. Jacob Berthelsen sendte en bold ned bag bagkæden, og den opsnappede André Bjerregaard. Han viste coolness, snød keeperen og serverede bolden for Niclas Balleby, der køligt prikkede den i kassen.

Ni minutter senere var Balleby i oplæggerens rolle, da han med en ”Laudrupsk” aflevering fandt Jude Nworuh, der rundede Viby-målmanden og sendte bolden i det tomme mål. Otte minutter før tid huggede Janus Drachmann bolden på stolpen, og to minutter før tid fik Jude Nworuh en stor mulighed, men der blev ikke scoret flere mål.

Der trækkes lod til næste runde i DBU Pokalen på torsdag.

Matchfacts:
Viby IF – AC Horsens 1-4 (1-1)
1-0 (7.)
1-1 Thomas Kortegaard (35.)
1-2 Mathias Nielsen (55.)
1-3 Niclas Balleby (67.)
1-4 Jude Nworuh (76.)

AC Horsens:
Jakob Busk
Mads Aaquist, Jacob Berthelsen, Frederik Helstrup, Thomas Kortegaard
Martin Lund, Mathias Nielsen, Janus Drachmann, Jeppe Mehl
Jude Nworuh, André Bjerregaard

Indskiftninger:
49. Niclas Balleby (Jeppe Mehl)
72. Joakim Momme (Mads Aaquist)
72. Martin Retov (Mathias Nielsen)

Dommer:
Dennis Mogensen

Foto: badenfoto.dk