Akademiet er på træningslejr i Løgumkloster


13. februar 2020

AC Horsens’ akademi er i disse dage på træningslejr i Løgumkloster. De gule akademihold har været på træningslejr i Løgumkloster i en del år efterhånden, og faciliteterne og servicen er helt i top.

For de yngste årgange i AC Horsens er træningslejren en god mulighed for at dyrke sammenholdet på tværs af årgangene både for spillere og trænere. Træningslejren giver mulighed for at dyrke spillestilen, hvor de kan gå yderligere i detaljer, både i form af træning, video og analyseopgaver.

Indtil videre er træningslejren blevet brugt på træningspas, fodboldfaglige opgaver og sociale arrangementer på tværs af årgangene – hvilket er med til at dyrke klubbens værdier.

U13, U14 og U15 var i går i kamp, hvor de alle mødte Sønderjyske. Overordnet bar kampene præg af blandet vejr – hertil blev U13-kampen afbrudt af en kraftig haglbyge allerede efter 40 minutters spil.

U13: Kampen var lærerig, kampen bar præg af en stor vind i banens længderetning samt store haglbyger som betød, at kampen blev afbrudt, genoptaget og afbrudt igen, efter spillerne havde været i omklædningsrummet.

Fodboldmæssigt fik U13-drengene øvet sig på at sætte spillet fra bagkæden, som de havde øvet i ugen op til kampen.

Vejret, forholdene og en afbrudt kamp var dog det mest lærerige, hvor spillerne skulle øve sig og fokusere under ovenstående betingelser. Spillerne skulle holde sig mentalt i gang, selvom de sad i omklædningsrummet. Vores U13 spillere klarede opgaven rigtig fint og formåede at holde fokus samt øve sig.

U14: Talenterne spillede en fin første halvleg, hvor deres opbygningsspil havde fine tegninger, og de havde flere gode relationer. De manglede kynisme, Sønderjyske viste skarphed og scorede på både halve og hele chancer.

U15: ”De gule” spillede en god kamp mod Sønderjyske, hvor de startede første halvleg med medvind, hvilket gav muligheder for at trykke Sønderjyske højt på banen.

I anden halvleg spillede U15-drengene i modvind, hvilket gjorde det sværere for dem at spille med bolden. Spillerne var gode til at spille flade pasninger i næste rum, hvor træningsøvelserne blev overført direkte til kamp.

I størstedelen af kampen var ”de gule” fysisk overlegne og vandt rigtig mange dueller.

AC Horsens lavede et par rigtig fine mål, og spillerne fik øvet sig i opbygningsspil og overgangen til næste fase. Spillerne viste mod og vilje mod et fysisk og løbestærkt Sønderjyske-hold.

U13 vs Sønderjyske: 0-2 (afbrudt efter 40 minutter)
U14 vs Sønderjyske: 0-5
U15 vs Sønderjyske: 2-1

Foto: Charlotte Adsbøl