Akademiet opruster med fysisk træner på fuld tid


7. februar 2020

AC Horsens arbejder hele tiden på at forbedre forholdene på klubbens akademi, og der er sket en lang række forbedringer gennem de seneste år.

Nu har ”de gule” taget endnu et markant skridt ved at tilknytte Max Boderskov i en fuldtidsstilling som fysisk træner på Akademiet.

Max Boderskov er cand.scient. i idræt med speciale i motivation, og han er i øjeblikket tilknyttet Randers Talent og Elite gennem sin virksomhed Runivation. Han har gennem de seneste år arbejdet med en bred vifte af idrætsudøvere inden for blandt andet tennis, motocross, golf og håndbold.

Nu skal han udelukkende koncentrere sig om at flytte den gule talentudvikling på Akademiet i den rigtige retning, og han glæder sig til at arbejde med AC Horsens’ ungdomselitespillere.

- Jeg har altid haft en forkærlighed for detaljen, og der er i mange andre sammenhænge en udfordring i forhold til at få et tjekket nok setup, så detaljen ender med at betyde noget og kan gøre en forskel. Det spændende ved det her er blandt andet det setup, der er i AC Horsens, for det giver mig mulighed for at arbejde med forberedelsesdelen og for at gå ned i detaljerne. Der er et setup omkring kolleger, der giver mulighed for rent fagligt at sparre med andre folk, hvilket er enormt spændende og kan give et frisk pust til min hverdag. Det er altid fint at blive udfordret, fortæller Max Boderskov.

Han bor i Skanderborg med sin bedre halvdel og to børn, og han har dyrket forskellige sportsgrene som basketball, bordtennis, roning og cykling. I øjeblikket slider han på sine løbesko, og han løber gerne 135 kilometer om ugen.

Løbeskoene bliver dog skiftet ud med bilen, når han skal sætte kursen mod Langmarksvej til juni, når han begynder som fysisk træner i AC Horsens.

- Jeg har fået et rigtig godt indtryk af AC Horsens, og det hele virker totalt tjekket. En af de væsentlige ting for mig er, at der bliver gjort meget ud af kommunikation blandt trænerne. Hvis kommunikationen ikke er i orden, så får spillerne forskellige ting at vide, og de bruger så energi på at finde ud af, hvilket råd de skal følge, lyder det fra Max Boderskov.

Han stempler ind i AC Horsens med de helt rigtige kompetencer og det helt rette værdisæt, og talentchef Claus Troelsen har store forventninger til Boderskov.

- Vi er både stolte og glade for, at Max bliver vores fysiske træner på Akademiet, og han er valgt på baggrund af en seriøs og grundig udvælgelsesproces med mange kvalificerede kandidater. Han er en ønskekandidat for trænere og spillere, og han får en stor rolle i forhold til transition, for vi vil rigtig gerne opgradere forholdene, så vi kan give spillerne de bedste betingelser for at blive klar til superligatruppen. Det er en del af vores strategi, at vi vil implementere flere lokale spillere i superligatruppen, og her bliver Max en vigtig medspiller, forklarer Claus Troelsen.

Max Boderskov skal blandt andet udarbejde styrketræningsprogrammer til akademispillerne, teste spillerne, træne med akademiholdene på banen hver uge, klæde trænerne på til at varetage fysisk træning på banen og skabe overførbarhed fra teori til praksis. Derudover skal han rådgive og vejlede omkring kost og søvn, som er væsentlige parametre i forhold til at præstere.

Han skal også være med til at integrere og udvikle GPS-tracking i træning og kamp for de ældste akademispillere og de spillere fra Akademiet, der deltager i træning med superligatruppen.

- Som klub har vi taget en beslutning om at opgradere forholdene på Akademiet med stor hjælp fra vores hjertesponsorer, og ansættelsen af Max sender et signal til omverdenen om, at vi vil gå hele vejen med vores talentudvikling og jagter det optimale setup, så vi kan producere spillere til superligatruppen og gøre spillere klar til salg, for det er en del af vores forretningsmodel, slutter Claus Troelsen.