All star-hold: Interview med Steven McDermott


29. juli 2019

I år er det 25 år siden, AC Horsens blev stiftet af HfS og FC Horsens med det formål at samle de bedste spillere på et fælles elitehold, og det fejrer ”de gule” på flere måder i 2019.

Der har været rigtig mange dygtige spillere i AC Horsens gennem årene, og der har været mange fanfavoritter hos både små og store gule fans, så det bliver ikke en nem opgave, men nu skal alletiders all star-hold udpeges.

Steven McDermott fortæller her om karrieren hos ”de gule”:

Hvordan oplevede du tiden i AC Horsens
Jeg havde en fantastisk tid med at spille for AC – byens lokale hold.  Da jeg startede på holdet, var det et ret blandet hold.  Der var 3-4 tidligere Vejle-spillere, 4-5 tidligere AGF-spillere og så en gruppe af os lokale Horsens-drenge.  Vi havde et virkelig stærkt hold det første år, og vi var ubesejret i over 20 kampe i træk.  Pga. økonomien havde vi desværre ikke en ret stor trup.  Efter et par år var vi stort set kun lokale Horsens-drenge tilbage på holdet, kun et par enkelte spillere udefra kom til en gang i mellem.  Jeg har været heldig at spille sammen med mine bedste venner Frank Nielsen og Jan Abrahamsen - i stort set alle de 9 år jeg spillede på holdet i AC.  Derudover var der mange lokale talentfulde unge spillere, som kom på holdet, og var der de sidste 4-5 år, jeg var på holdet.  Søren Jochumsen, Allan Søgaard, Anders Andersen, Jacob Rasmussen og Brian Priske blev hurtigt fast inventar på holdet. Vi havde et fantastisk sammenhold, da vi alle kendte hinanden udenfor banen også.

Hvad var dit højdepunkt i klubben?
At være med i den allerførst kamp i AC Horsens’ historie er da noget at tænke tilbage på her 25 år efter.

Den første Horsens mod Vejle kamp, næsten 20 år efter at de 2 klubber sidst havde mødte hinanden.  Det var ret stort, kunne man godt mærke på alle i byen, og der kom da også lige omkring 7000 tilskuere på det gamle stadion. Andre højdepunkter er vel en oprykningskamp mod Skive, som vi vandt stort og en spændende pokalkamp mod AaB, som vi desværre tabte med 4-5.

Hvad laver du i dag?
Jeg arbejder på Palsgaard ved Juelsminde og har i alle mine arbejdsår arbejdet med transport og logistik.

Fansene kan kåre alletiders bedste højre kant via AC Horsens’ Facebookside senere på ugen.

Foto: Morten Marboe