Bittert pointtab i sidste minut


30. september 2015

AC Horsens spillede onsdag aften en svær udekamp på Hjørring Stadion mod Vendsyssel, og efter de 90 minutter måtte de gule tropper tage til takke med et bittert uafgjort resultat, efter Vendsyssel udlignede til 1-1 i sidste minut.

AC Horsens havde igen anfører Mathias Nielsen tilbage i startopstillingen efter afsonet karantæne i seneste kamp mod Helsingør. Derudover var der blevet plads i startopstillingen til Conor O’Brien, der afløste Mikkel Jespersen på den centrale midtbane.

Første halvleg blev overmådelig hektisk affære med masser af aktioner i de to felter, rødt kort og scoring fra Finnbogason. Allerede efter 7 minutter havde Joseph Mensah første varsel om en livlig fodboldkamp, da hans langskud prellede af på stolpen.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage, dog med Vendsyssel som mest nærgående. På trods af dette, var det De Gule der bragte sig foran efter 17 minutter. Conor O’Brien sparkede frispark som Andre Bjerregaard fik hovedet på. Simon Enevoldsen i målet reddede, men på riposten sendte Kjartan sit 5. sæsonmål i rusen til 1-0 føring til AC Horsens.

Bare 5 minutter senere kom Thomas Kortegaard igennem, og afsluttede. Simon Enevoldsen reddede forsøget og desværre pådrog Kortegaard sig en skade i aktionen, der tvang ham til at gå ud efter 34 minutter. Anders Østli afløste Kortegaard på backen.

Inden udskiftningen blev hjemmeholdet dog decimeret til 10 mand. Patrick Bang Nielsen begik et groft frispark på Conor O’Brien, som dommeren vekslede til et rødt kort.

Resten af halvlegen pressede Vendsyssels 10 mand på, og efter flere skadede spillere i græsset trak første halvleg hele 7 minutter ud i overtiden. I slutningen af halvlegen havde Vendsyssels Rene Joensen en god mulighed, men fra nært hold sendte han bolden over mål. Derved endte den hektiske første halvleg med en 1-0 føring til De Gule.

Anden halvleg startede noget mere roligt end første. Holdene skulle nu lige finde melodien igen, og derfor var der ikke de store aktioner i starten af anden omgang. Efter en times spil skiftede Bo Henriksen Finnbogason ud, da islændingen lænede sig op af et rødt kort efter et gult kort og endnu et frispark. Stankov afløste Finnbogason i front for De Gule.

Vendsyssels 10 mand kæmpede heroisk gennem anden halvleg for at finde sprækker i den defensive gule mur, mens Bo Henriksens tropper hele tiden lurede på kontramuligheden. Som halvlegen skred frem forstærkedes presset fra hjemmeholdet, men det blev ikke til de helt store muligheder for Vendsyssel, selvom det meste af spillet foregik på gæsternes banehalvdel.

Vendsyssels indskiftede Vujovic havde med 10 minutter en god mulighed, og få minutter efter kunne Mikkel Jespersen have lukket kampen efter en gul contra, men Jespersen fik ikke udnyttet den gode mulighed.

I stedet for 2-0 føringen fik Vendsyssel udlignet i sidste minut af den ordinære spilletid. Efter flere koks i AC forsvaret endte bolden hos Vendsyssels Jens Kristian Sørensen, der satte bolden i nettet til 1-1 udligning for hjemmeholdet. En bitter pille for De Gule at sluge med en udligning så sent, men set over spilfordelingen gennem anden halvleg var udligningen fortjent.

Alt i alt dog et flot point hentet på en meget svær udebane. Med det ene point er De Gule placeret på 4. pladsen med 2 point op til Lyngby der er Bet 25 Ligaens duks.

Næste kamp er nær ved lokalopgøret mod FC Fredericia på CASA Arena lørdag aften kl. 18.45.

Kampfakta:

Vendsyssel – AC Horsens 1-1 (0-1)

Mål:

17. 0-1 Kjartan Henry Finnbogason

90. 1-1 Jens Kristian Sørensen

 

Startopstillinger:

Vendsyssel:

Simon Enevoldsen

Buster Munk, Chris Sørensen, Jens Kristian Sørensen, Mads Greve

Simon Okosun, Hallur Hansson, Rene Joensen, Patrick Bang Nielsen

Bjarke Jacobsen, Nicolas Bøgild

 

AC Horsens:

Niclas Dannevang

Frederik Møller, Jacob Berthelsen, Bubacarr Sanneh, Thomas Kortegaard

Joseph Mensah, Mathias Nielsen, Conor O’Brien, Jeppe Mehl

Kjartan Henry Finnbogason, Andre Bjerregaard

 

Udskiftninger:

Vendsyssel:

46. Buster Munk ud – Christian Overby ind

65. Nicolas Bøgild ud – Zoran Vujovic ind

74. Bjarke Jacobsen ud – Kemy Augustien ind

 

AC Horsens:

34. Thomas Kortegaard ud – Anders Østli ind

60. Kjartan Henry Finnbogason ud – Aleksandar Stankov ind

78. Conor O’Brien ud – Mikkel Jespersen ind

 

Rødt kort:

26. Patrick Bang Nielsen, Vendsyssel

Tilskuere: 1.831 på Hjørring Stadion

 

Foto: badenfoto.dk