Bo Henriksen: Joronen-salg er en cadeau til FCK og os


12. juli 2019

AC Horsens hentede Jesse Joronen på en fri transfer i Fulham FC i sommeren 2017, og et halvt år senere havde den finske keeper leveret så overbevisende præstationer, at FC København lagde en tilpas stor check på bordet til, at han skiftede til hovedstaden efter blot en enkelt sæson på Langmarksvej.

Salget medførte en stor transfersum til AC Horsens, der sikrede sig en videresalgsklausul på Joronen, og torsdag den 11. juli blev det så offentliggjort, at han fortsætter karrieren i italienske Brescia Calcio.

Det udløser endnu en betydelig sum penge til AC Horsens, og manager Bo Henriksen glæder sig over, at FC Københavns flotte salg smitter af på ”de gule”.

- Vi var virkelig stolte over at sælge Jesse Joronen til Skandinaviens største klub, og i dag er vi glade for, at FC Københavns gode købmandskab sikrer os mange penge igen. Som klub kunne vi ikke have solgt ham for det beløb, vi nu har fået ind, og derfor er det en fremragende case for os at hente spillere og sælge dem til eksempelvis FC København og FC Midtjylland. De to klubber er i en liga helt for sig selv, når det gælder om at sælge til udenlandske klubber for store beløb. Salget af Joronen er en cadeau til både FCK og os, forklarer Bo Henriksen og fortsætter:

- Som fodboldnation er vi i Danmark heldigvis blevet dygtigere til at handle internt mellem klubberne, og det er en fantastisk udvikling, for det giver bedre økonomi, en bedre liga og et bedre fundament for fremtiden, lyder det fra Bo Henriksen.