Bo Henriksen stopper i AC Horsens, når kontrakten udløber


28. juli 2020

AC Horsens’ manager Bo Henriksen har efter mange modne overvejelser valgt at stoppe, når hans kontrakt udløber i sommeren 2021.

Han kan se tilbage på en vild rejse med ”de gule”.

- Jeg kom til klubben i sommeren 2014, da AC Horsens havde store økonomiske udfordringer, og egenkapitalen var mere eller mindre væk. Så der lå en masse udfordringer og en ny økonomisk virkelighed, hvor vi skulle tilpasse den sportslige sektor ud fra nogle strenge økonomiske rammer, fortæller Bo Henriksen og fortsætter:

- Det har været en fantastisk oplevelse at være med til at genskabe en kultur og en ydmyghed omkring AC Horsens, som i den grad har medvirket til de sportslige resultater, vi har opnået.

Der har været mange store øjeblikke lige fra oprykningen til Superligaen til at skabe historie ved for første gang i klubben historie at være i den bedste danske fodboldrække 5 år i træk, lyder det fra Bo Henriksen.

- Jeg har haft et forbilledligt samarbejde med alle i og omkring AC Horsens, der er så mange dygtige og innovative mennesker i den her fodboldklub, og jeg er stolt over at have været med til at skabe et super sundt fundament for fremtiden, såvel økonomisk som sportsligt. Grunden til at jeg melder det ud nu er for at give AC Horsens de bedste forudsætninger for at sammensætte klubbens nye sportslige ledelse, siger Bo Henriksen.

AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen hylder Bo Henriksen, der har været en fantastisk katalysator i en årrække.

- Jeg kan kun rose Bo Henriksen for en rigtig flot indsats gennem seks år. Han har været med til at skrive historie i AC Horsens, og han har i den grad været med til at rykke klubben på alle parametre. Han har store fodboldfaglige og menneskelige kvaliteter, og der er ingen tvivl om, at han har sat et markant aftryk i klubben. Han er den næst længst siddende cheftræner i 3F Superligaen, og han bliver heldigvis hos os i næste sæson, hvilket vi glæder os over, fortæller Kristian Nielsen og fortsætter:

- Bo har en unik evne til at finde spillere med stort potentiale og udvikle dem til at gøre en forskel på højeste niveau fra dag ét, hvilket vi har set et utal af gange. Derudover er han i særklasse, når det drejer sig om at få en trup til at fungere på alle niveauer. Han er en stor profil for os med sin ligefremme og humoristiske facon, og han er populær blandt fansene, der stemte ham ind på vores allstar-hold, lyder det fra Kristian Nielsen.