Boesen bankede ”De Gule” i Top 6


7. juni 2015

I går vandt AC Horsens med 2-1 over FC Roskilde i Roskilde Idrætspark i sidste runde af 1. division. I 11. minut kom AC Horsens foran 1-0 på et selvmål, hvor Jeppe Mehl havde en fod med. Ud af det blå udlignede sjællænderne til 1-1 i 30. minut, da Christian Jakobsen blev spillet fri foran mål. I en tam anden halvleg lignede det længe en pointdeling, men i 85. minut blev Malthe Boesen flot sat op af Martin Lund. Netop indskiftede Boesen chippede bolden i mål og bankede dermed ”De Gule” i Top 6.

Fra kampens start var det gæsterne, der satte sig på kampen. FC Roskilde eksperimenterede med en tremandskæde i forsvaret, og det slap de ikke så godt fra. Gang på gang spillede ”De Gule” sig igennem. Thomas Kortegaard kom adskillige gange frem fra højre back og var med til at slå de offensive takter an i højre side sammen med Jeppe Mehl. Anfører Janus Drachmann spillede også en god første halvleg i sin afskedskamp for AC Horsens. Han havde et godt skud fra distancen i 10. minut.

Minuttet efter kom AC Horsens i front på et bizart selvmål. Jeppe Mehl pressede værternes Ferdinand Bangsgaard, som sparkede bolden i en høj bue mod eget mål. Beklageligvis for FC Roskilde var målmand Frederik Vang Larsen ude af sit mål, og derfor strøg bolden i en bue over ham og ind i det tomme mål. I forlængelse af scoringen satte AC Horsens sig endnu tungere på kampen. Derfor kom det ud af det blå, da FC Roskilde udlignede til 1-1 i 30. minut. Et indlæg fra deres højre side nåede frem til Christian Jakobsen, som sparkede bolden i kassen, hvor Frederik Rønnow ikke kunne nå at reagere på afslutningen.

Efter pausen dalede tempoet betragteligt. Kampen mistede både nerve og intensitet. Langt hen ad vejen lignede det en sommerkamp mellem to nedslidte mandskaber, der mest af alt trængte til sommerferie. I slutningen af kampen tog FC Roskilde initiativet. I 74. minut burde Simon Richter have bragt værterne foran 2-1, da han blev spillet helt fri i feltet efter et hjørnespark, men han headede i stedet for bolden forbi det gule mål.

Cirka 10 minutter senere faldt kampens afgørelse, da den netop indskiftede Malthe Boesen blev matchvinder for AC Horsens. Det startede ellers med et hjørnespark til FC Roskilde. Martin Lund fik bolden på fødderne i kanten af sit eget felt. Herfra tog han en blændende dribletur over 75 meter og forbi en håndfuld af de orangeklædte værter. Få meter fra feltet lagde han en god aflevering til Malthe Boesen, der tre minutter forinden var kommet på banen. Boesen fik bolden i en lidt spids vinkel, men Vang kom heldigvis ikke så godt ud af målet. Det åbnede døren på klem for Boesen, som elegant chippede bolden over den fremstormende keeper.

Boesens scoring kom også ud af det blå, nøjagtigt som værternes udligning. Få minutter før slutfløjt fik Morten Bertolt bolden i en helt fri position inde i feltet. Heldigvis blev hans afslutning ikke så god, og den tog Frederik Rønnow sig derfor af. Dermed blev det ved en sejr på 2-1 til ”De Gule”, som kunne ånde lettet op over, at det ikke for tredje uge i træk blev uafgjort 2-2 på en sen, ærgerlig udligning. Sejren gav de gule en sjetteplads i slutstillingen i 1. Division 2014/15, fordi HB Køge samtidig spillede 1-1 i Fredericia. Dermed indfriede AC Horsens lige nøjagtigt målsætningen for sæsonen med en slutplacering i Top 6, og derfor kan klubben og fansene se frem til en ekstra hjemmekamp i næste sæson på CASA Arena Horsens. Sæsonen 2015/16 i 1. Division åbner i weekenden den 25-26. juli.

Kampfakta:

FC Roskilde-AC Horsens 1-2 (1-1)

11. Selvmål 0-1.

30. Christian Jakobsen 1-1.

85. Malthe Boesen 1-2.

 

FC Roskilde:

Frederik Vang

Anders Møller Christensen, Nicolaj Hansen, Stefan Hansen

Robert Larsen, Ferdinand Bangsgaard, Jesper Bech, Simon Richter, Ronnie Bentsen

Bajram Fetai, Christian Jakobsen

 

Udskiftninger:

45. Christian Jakobsen ud, Lasse Brandt Hansen ind.

53. Stefan Hansen ud, Morten Bertolt ind.

68. Robert Larsen ud, Zakaria El-quaz ind.

 

Advarsler:

47. Anders Møller Christensen.

 

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Thomas Kortegaard, Martin Retov, Jacob Berthelsen, Mads Bech

Jeppe Mehl, Janus Drachmann, Mathias Nielsen, André Bjerregaard

Troels Kløve, Kjartan Henry Finnbogason

 

Udskiftninger:

68. André Bjerregaard ud, Martin Lund ind.

81. Jeppe Mehl ud, Joseph Mensah ind.

82. Troels Kløve ud, Malthe Boesen ind.

 

Advarsler:

78. Jacob Berthelsen.

 

1.084 tilskuere i Roskilde Idrætspark.

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen.

Foto: Badenfoto.dk