Buus: Kampe mod OB betyder lidt ekstra


18. februar 2021

Søndagens kamp mod OB er speciel for Jacob Buus, der bor i hjertet af Odense og har tilbragt 10 år af sit liv i Odense Boldklub – fra U12 og frem til to år ind i seniortiden.

Han blev derefter fundet for let af den fynske klub i sommeren 2018 og skiftede til FC Fredericia, hvor han markerede sig så godt, at han nu igen spiller i landets bedste række – nu for AC Horsens.

Afskeden med OB blev ikke, som Buus havde ønsket sig, og det er en af årsagerne til, at han glæder sig til dagens opgør.

- Det betyder selvfølgelig lidt ekstra at møde OB, det er ingen hemmelighed. Jeg føler ikke, at der blev kigget min vej, da jeg spillede i OB, og jeg synes, at de tog fejl i deres vurdering af mig. Jeg gjorde meget for OB og omvendt, og jeg fik ting med på min vej, der ikke var værdigt for mig, fortæller Jacob Buus og fortsætter:

- Jeg er fra Odense, og klubben betyder meget for mig, så det var ikke fedt at blive lukket ud af bagdøren, men jeg er pisse stolt over at få muligheden for at gøre en forskel mod dem for AC Horsens. Jeg vil gerne understrege, at jeg er kommet videre, men jeg er selvfølgelig klar til at vise, at de tog fejl af mine evner, lyder det fra Buus.

Han skal bygge videre på de gode takter fra kampen mod FC Midtjylland, hvor han var i startopstillingen og leverede en fin indsats.

- Hele holdet leverede en stærk indsats mod FC Midtjylland, og spillerne holdt de aftaler, vi havde talt om inden kampen. FC Midtjylland havde svært ved at kreere chancer, og vi skabte det, vi kan forvente på MCH Arena. Som kampen formede sig, kunne det ligeså godt have været os, der var kommet foran og skulle forsvare en føring. Det var en fornøjelse, at alle løste deres egne opgaver og var med til at løse kollektivets opgaver, og vi spillede med den gejst, aggressivitet og power, vi gerne vil stå for, fortæller Jacob Buus.

Indsatsen i Herning giver optimisme frem mod dagens kamp mod OB.

- OB er et godt hold, men hvis vi ser på præstationen mod FC Midtjylland som en præstation, vi som minimum skal ramme hver gang og fortsætter med at bygge på, så ligger der mange point og venter på os, forklarer Jacob Buus.

Han forventer ikke nødvendigvis, at det bliver en køn kamp mod OB.

- Det kan godt gå hen og blive en slåskamp, for banerne er ikke verdensklasse i februar, men sådan er det, og så må vi spille derefter. Banerne inviterer mere til duelprægede kampe end flot spil, og hvis vi vinder flest dueller, så har vi også en god chance for at vinde, slutter Jacob Buus.