Christian Hansen bliver U19-cheftræner


9. januar 2020

For kort tid siden offentliggjorde AC Horsens, at Michael Hjortkjær stopper som U19-cheftræner, når hans kontrakt udløber til sommer, og nu er hans afløser fundet.

Det bliver Christian Hansen, der rykker op fra posten som U17-cheftræner og overtager jobbet som U19-cheftræner efter Hjortkjær.

Christian Hansen har været assistenttræner og cheftræner for flere ungdomshold i AC Horsens siden sommeren 2011, og han glæder sig til at prøve kræfter med U19.

- Jeg glæder mig til at overtage U19-holdet. Det bliver en spændende udfordring at arbejde med segmentet lige under seniorholdet, hvor man skal begynde at gøre spillerne klar til at træde ind på den store scene, og det bliver anderledes end på U17, hvor man arbejder med overgangen fra U15. Vi har haft meget fokus på transitionsdelen de senere år, så spillerne bliver klædt på til overgangen fra ungdom til seniorfodbold, og jeg glæder mig til at fortsætte det gode arbejde. Vores strategi er at implementere flere lokale drenge i superligatruppen, og jeg glæder mig til at bidrage til den del, fortæller Christian Hansen.

Talentchef Claus Troelsen glæder sig over, at klubben endnu engang rekrutterer indefra og belønner en træner, der har udviklet sig enormt i AC Horsens.

- Vi kan jo rigtig godt lide at rekruttere internt, og det er fantastisk, at vi nu kan gøre det med Christian Hansen, der altid har haft sin gang i AC Horsens som ungdomsspiller og i en tidlig alder blev træner. Han har et kæmpe potentiale og er blandt andet stærk på udvikling af spillestil og individuel udvikling af den enkelte spiller, men han er også bevidst om sine udviklingsområder, og vi skal sammen gøre ham til en endnu dygtigere træner. Han skal blandt andet have særlig fokus på de unge spillere, der træner med superligatruppen, så vi får endnu flere af vores egne spillere til at slå igennem på førsteholdet, og han er den helt rigtige profil til jobbet, fortæller Claus Troelsen.