”De Gule” hentede Brøndbys 2-0 føring


16. september 2012

AC Horsens var bagud 0-2 på Brøndby Stadion, men ”De Gule” viste fantastisk moral og udlignede til 2-2. Martin Spelmann og Alexander Juel Andersen scorede for AC Horsens

1. halvleg var en jævnbyrdig affære mellem to hold, der ikke tillod modstanderen at skabe chancer, og der var langt mellem de åbne af slagsen. Brøndby åbnede med et par halve chancer til Quincy Antipas og Mikkel Thygesen, og Steffen Kielstrup havde gæsternes første mulighed, da han firsttimede Martin Retovs hjørnespark, men Michael Tørnes blokerede afslutningen.

Halvvejs i 1. halvleg havde Mike Jensen og Thomas Kortegaard et par udmærkede afslutninger, men ingen af dem fik netmaskerne til at blafre, og det gjorde Janus Drachmann heller ikke i det 27. minut, da han halvt liggende sendte bolden lige forbi stolpen. Drachmann stod selv for forarbejdet sammen med Martin Spelmann.

Halvlegens største chance tilfaldt Alexander Juel Andersen i de døende sekunder. Han løb i ryggen på Brøndby-forsvaret, og Martin Retovs frispark ind i feltet lå perfekt til AC Horsens’ nummer fem, der dog desværre ikke fik ordentlig ram på bolden.

Dermed sluttede 1. halvleg lovende for ”De Gule”, der dog kom halvsløjt ud til 2. halvleg, og det straffede Brøndby i det 57. minut. Morten Rasmussen var i nærkamp med Simon Makienok, og dommer Michael Johansen fik øje på en strafbar forseelse. Umiddelbart så det ud til at være en duel, hvor der blev givet og taget, men dommeren pegede altså på pletten, og Mike Jensen scorede usvigeligt sikkert til venstre for sig selv – Frederik Rønnow valgte den forkerte side. Desværre gik der kun et par minutter, før bolden igen lå bag Frederik Rønnow. Dennis Rommedahl fik for meget plads at boltre sig på på venstrekanten, og den manglende konsekvens betød, at han kunne skubbe bolden ud til Simon Makienok, der smed den på tværs til Jens Stryger Larsen, som tæt under mål kunne prikke bolden i kassen.

To ærgerlige scoringer for AC Horsens, men spillerne viste fantastisk moral og smøgede ærmerne op. Indskiftede Jude Nworuh behøvede blot et par minutter på banen for at blive afgørende for kampens resultat. Han tog bolden med ind i feltet, og det gik for hurtigt for Anders Randerup, der hægtede den nye AC’er. Michael Johansen pegede på pletten for anden gang i kampen, og Martin Spelmann scorede sikkert til højre for sig selv. Michael Tørnes valgte den rigtige side, men han kunne ikke nå ud til bolden.

Kampens rytme blev brudt med et kvarter tilbage, da Nabil Aslam faldt til jorden efter en duel med Simon Makienok. Nabil Aslams fod sad i en unaturlig stilling, men det skyldes heldigvis krampe og ikke et brud.

Fem minutter før tid faldt udligningen. Alexander Juel Andersen var med til at presse og erobre bolden fra Clarence Goodson i AC’ højre side helt nede ved hjørneflaget, og han tog bolden med ind i feltet, hvor han spillede et-to med Martin Spelmann og sendte bolden op i netmaskerne med ydersiden – super mål.

AC Horsens viste masser af overskud i slutminutterne og pressede Brøndby langt tilbage på banen, men der faldt ikke flere mål i kampen.

Det uafgjorte resultat betyder, at AC Horsens nu er på femtepladsen med 12 point.

Matchfacts:

Brøndby IF – AC Horsens 2-2 (0-0)

1-0 Mike Jensen (57.)

2-0 Jens Stryger Larsen (59.)

2-1 Martin Spelmann (67.)

2-2 Alexander Juel Andersen (85.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Thomas Kortegaard

Janus Drachmann, Martin Retov, Steffen Kielstrup, Jeppe Mehl

Martin Spelmann, Henrik Toft

Indskiftninger, AC Horsens:

46. Troels Kløve (Jeppe Mehl)

65. Jude Nworuh (Henrik Toft)

78. André Bjerregaard (Nabil Aslam)

Advarsler, AC Horsens:

49. Morten Rasmussen

55. Nabil Aslam

Brøndby IF:

Michael Tørnes

Anders Randrup, Clarence Goodson, Dario Dumic, Jens Stryger Larsen

Mike Jensen, Mikkel Thygesen, Franck Semou

Dennis Rommedahl, Simon Makienok Christoffersen, Quincy Antipas

Indskiftninger, Brøndby IF:

74. Frederik Holst (Quincy Antipas)

77. Martin Albrechtsen (Jens Stryger Larsen)

90. Oke Akpoveta (Simon Makienok Christoffersen)

Advarsler, Brøndby IF:

81. Simon Makienok Christoffersen

Tilskuere: 9.159

Dommer: Michael Johansen

Se statistik fra kampen her.

Foto: badenfoto.dk