De Gule lukkede med offday mod Næstved


29. november 2015

AC Horsens lukkede hjemmesæsonen med et opgør mod Næstved, og det var De Gule der havde revanche til gode. Desværre blev det ikke dagen for revanche, da gæsterne fra Næstved kunne drage hjem med en 3-1 sejr efter 8 katastrofale minutter i 2. halvleg.

Træner Bo Henriksen var inden kampen tvunget til en enkelt ændring, da Thomas Kortegaard var ramt af karantæne og derfor overtog Anders Østli Kortegaards normale plads på højrebacken.

Fra kampens start var det tydeligt at Næstved forsøgte at stå meget kompakt. Det gav en del spil til De Gule foran Næstveds forsvar, og allerede efter 9 minutter fik Kjartan Finnbogason en stor mulighed alene foran Næstved målet, men hans afslutning gik forbi gæsternes mål.

Første halvleg blev langt henad vejen en stor tålmodighedsprøve for De Gule. Der blev kombineret flot rundt foran Næstved forsvaret der stod meget dybt på banen. Et alternativ til at spille sig igennem kom på dødbolde og efter 22 minutter havde Jacob Berthelsen bolden i Næstved nettet efter et frispark fra siden, men der blev dømt frispark på Næstveds målmand Sebastian Olsen. Efterfølgende måtte en groggy Næstved målmand lade sig udskifte, og reservemålmand Tunde Ogynbiyi kom på banen.

Det var småt med de åbne muligheder den første halve time, men efter 29 minutter gled Andre Bjerregaard dog igennem og centrede til Kjartan Finnbogason, der desværre ved bagerste stolpe ikke kunne få drejet bolden det sidste stykke ind i kassen. Bare 3 minutter efter var det Andre Bjerregaard der manglede et par centimeter i at skubbe Jeppe Mehls flade indlæg i mål.

Forløsningen for hjemmeholdet kom få minutter før pauseteen. Frederik Møller sparkede hjørnespark og tæt under mål dukkede Kjartan Finnbogason op og headede føringen ved pausen i nettet.

Fra 2. halvlegs start var billedet det samme. Næstved stod trods hjemmeholdets føring meget dybt, og overlod til De Gule at skabe kampen. AC spillerne optrådte dog meget tålmodigt, og flyttede bolden godt rundt på Næstveds banehalvdel fra 2. halvlegs start.

På trods af det store gule spilovertag, kom Næstved tilbage i kampen efter 58 minutter. Markeringerne svigtede i højresiden, og på en flad centring kunne Kevin Bechmann Timm bringe balance i regnskabet til 1-1.

Udligningen gav Næstved vinger og bare 4 minutter senere bragte Stefan Nygaard gæsterne foran med 2-1. Et indlæg fra Næstveds højreside snittede Nygaard flot over i det lange hjørne til føring til gæsterne.

Bare 3 minutter senere gik det igen galt for De Gule. Efter et AC Horsens hjørnespark løb Mikkel Luimes Nielsen kontra hele vejen fra egen banehalvdel, og afsluttede med at passere Dannevang med et fladt spark.

Næstved havde forpagtet heldet i 2. halvleg, og efter 75 minutter var Fru Fortuna igen med gæsterne. Frederik Møller lagde en fin bold ind foran mål som Bubacarr Sanneh kraftfuldt headede mod mål, men desværre prellede forsøget af mod stolpen.

De Gule kæmpede videre for at vende opgøret og flere gange brændte det på foran Næstved målet. Malthe Boesen havde flere gode hovedstød og Mathias Nielsen et fint frispark fra distancen, men ind ville bolden ikke.

I det 89. minut fik De Gule den største chance i fodboldens verden da Bubacarr Sanneh forfulgte en dyb bold og tvang Næstved målmanden til at begå straffespark. Keeperen reddede dog selv kastanjerne ud af ilden, da han nuppede Finnbogason ellers fine skud fra pletten. Det blev sidste chance i kampen, og Næstved kunne drage til Sjælland med 3 hårdt tilkæmpede points.

Kampfakta:

AC Horsens – Næstved 1-3 (1-0)

Mål:

44. min. 1-0 Kjartan Henry Finnbogason

58. min. 1-1 Kevin Bechmann Timm

62. min. 1-2 Stefan Nygaard

64. min. 1-3 Mikkel Luimes Nielsen

 

Startopstillinger:

AC Horsens:

Niclas Dannevang

Frederik Møller, Bubacarr Sanneh, Jacob Berthelsen, Anders Østli

Jeppe Mehl, Mathias Nielsen, Conor O’Brien, Joseph Mensah

Andre Bjerregaard, Kjartan Henry Finnbogason

 

Næstved:

Sebastian Olsen

Henrik Kildentoft, Harun Keser, Jesper Overgaard Christiansen, Daniel Segev Jørgensen

Jannik Zimling, Henrik Bødker, Kevin Bechmann Timm, Andreas Baes

Stefan Nygaard, Mathias Johannsen

 

Udskiftninger:

AC Horsens:

68. min. Joseph Mensah ud, Martin Lund ind

72. min. Anders Østli ud, Mikkel Jespersen ind

83. min. Andre Bjerregaard ud, Malthe Boesen ind

 

Næstved:

26. min. Sebastian Olsen ud, Tunde Ogynbiyi ind

58. min. Henrik Kildentoft ud, Mikkel Nielsen ind

80. min. Andreas Baes ud, Patrick Hansen ind

 

Advarsler:

AC Horsens:

53. min Frederik Møller

 

Næstved:

75. min. Henrik Bødker

 

Tilskuertal:

1.065

 

Man of the Match:

Kjartan Henry Finnbogason

Foto: Lars Juul