”De Gule” tabte topkamp


25. august 2013

AC Horsens er kommet godt fra start i NordicBet Ligaen med fire sejre ud af fire mulige, men Hobro IK satte en stopper for den flotte stime ved at besejre ”De Gule” med 5-2 på CASA Arena Horsens. Sejren bringer gæsterne alene i front af NordicBet Ligaen.

Det begyndte ellers udmærket for de gule værter, og Troels Kløve havde kampens første afslutning allerede efter 45 sekunders spil, og Lasse Kryger fulgte op med et udmærket frispark tre minutter senere. Gæsterne viste dog også tænder, og Mads Hvilsom kunne have sørget for en chokstart for de knap 4.000 tilskuere efter fem minutters spil, men Steffen Kielstrup blokerede heroisk hans skud fra tæt hold.

Hobro IK kom bedre og bedre med i kampen, og i det 18. minut udnyttede gæsterne for første gang passiviteten i den gule defensiv. Gæsterne tog hurtigt et frispark i venstre side og kørte ned til og igennem feltet, hvor Mathias Bersang Sørensen kunne liste bolden forbi Thomas Villadsen.

Der var for lidt bevægelse hos hjemmeholdet, tempoet var for lavt, og boldomgangen var ofte for sløset. Der gik et sus gennem publikum i det 36. minut, da Mads Hvilsom pandede et indlæg lige forbi den ene opstander. Et minut senere opstod der en glimrende mulighed til Henrik Toft, der dog sparkede et hul i luften. Halvlegens største gule mulighed tilfaldt Lasse Kryger i det 38. minut. Steffen Kielstrup headede Martin Retovs hjørnespark på tværs til Morten Rasmussen, som lagde bolden tilrette for Lasse Kryger, der tordnede den over kassen. To minutter senere lå bolden inde bag Thomas Villadsen, og det var Mads Hvilsom, der havde sidste fod på en Hobro-omstilling.

Dermed var det op ad bakke for ”De Gule”, der skulle jagte Hobros 2-0 føring, og AC-spillerne kom ud fra pausen med den rette aggressivitet. Jude Nworuh forsøgte sig med en afslutning efter et par minutters spil, som målmand Jesper Rask måtte vippe over overliggeren, og et minut senere jublede mange blandt publikum over 1-2 målet, men Morten Rasmussens forsøg landede på stolpen.

Mads Hvilsom kunne have kvalt kampen med 3-0 målet efter en times spil, da han styrede alene mod kassen, men Thomas Villadsen kom godt ud af sit mål og afværgede situationen.

André Bjerregaard blev skiftet ind i det 62. minut, og han havde kun været på banen i fem minutter, da han reducerede til 1-2. Han skar ind fra venstrekanten og huggede bolden i nettet ved nærmeste stolpe. Det lignede det boost, hjemmeholdets spillere havde brug for, og der var stadig en halv time til at udligne eller endda score endnu engang. Desværre fik AC-spillerne en spand koldt vand i hovedet blot seks minutter senere. Et AC-boldtab på midten af banen gav Hobros omstillingsspil gode betingelser, og Mads Hvilsom blev sendt i dybden. Søren Jensen og Steffen Kielstrup jagtede Hobro-angriberen, men de kunne ikke nå ham, og han udplacerede Thomas Villadsen. 10 minutter før tid lukkede Mads Jessen reelt opgøret, da han var først over et Hobro-stolpeskud og sendte bolden ind over stregen. Lasse Kryger pyntede på resultatet i det 84. minut, og Tobias Perch-Nielsen lukkede målfesten med 5-2 målet i overtiden.

Morten Rasmussen fik problemer med den ene akillessene og måtte lade sig udskifte efter en times spil.

Næste opgave for AC Horsens bliver onsdagens opgør mod Thisted FC i DBU Pokalen.

Matchfacts:

AC Horsens – Hobro IK 2-5 (0-2)

0-1 Mathias Bersang Sørensen (18.)

0-2 Mads Hvilsom (40.)

1-2 André Bjerregaard (68.)

1-3 Mads Hvilsom (74.)

1-4 Mads Jessen (80.)

2-4 Lasse Kryger (84.)

2-5 Tobias Perch-Nielsen (91.)

AC Horsens:

Thomas Villadsen

Anders Randrup, Morten Rasmussen, Steffen Kielstrup, Erik Marxen

Lasse Kryger, Martin Retov, Troels Kløve, Jeppe Mehl

Henrik Toft, Jude Nworuh

Indskiftninger:

62. Søren Jensen (Morten Rasmussen)

62. André Bjerregaard (Henrik Toft)

69. Thomas Kortegaard (Troels Kløve)

Advarsler:

94. Thomas Kortegaard

Hobro IK:

Jesper Rask

Jesper Bøge, Mads Justesen, Anders Egholm, Rasmus Ingeman

Kasper Fisker, Mads Jessen, Jonas Damborg, Martin Thomsen, Mathias Bersang Sørensen

Mads Hvilsom

Indskiftninger:

72. Ruben Nygaard (Kasper Fisker)

77. Tobias Perch-Nielsen (Mads Hvilsom)

78. Christoffer Østergaard (Anders Egholm)

Advarsler:

66. Jonas Damborg

71. Kasper Fisker

Man of the match:

André Bjerregaard

Tilskuere:

3.964

Dommer:

Thomas Kurt Lo Turco

Foto: badenfoto.dk