”De Gule” viste god moral


5. marts 2012

Lørdag hev AC Horsens en hårdt tilkæmpet sejr hjem mod lokalrivalerne fra Silkeborg IF. Trods en tidlig føring til gæsterne, lykkedes det ”De Gule” at vende kampen og vinde 2-1.

Som sædvanlig var der masser af intensitet og dramatik i opgøret, som blev indledt helt katastrofalt for hjemmeholdet, da Joakim Momme lavede en dårlig aflevering ind til Mathias Damgaard i centerforsvaret, som blev opsnappet af en SIF-angriber, der scorede til 0-1 efter 2 minutters spil. Det lykkes dog efter 15 minutters spil for AC at arbejde sig ind i kampen igen, selvom halvlegen var præget af mange dueller og omstillinger. Det blev dog ikke til flere scoringer i 1. halvleg, selvom ”De Gule” var tæt på et par gange, mens Aleksandar Stankovic leverede en pragtredning på et SIF-straffespark, og holdt dermed AC inde i kampen.

2. halvleg bød på flot kollektivt arbejde fra "De Gule". Der blev leveret en flot fysisk præstation, og spillerne viste stor aggressivitet. I vanlig stil var der masser af gnist og intensitet i duellerne i disse opgør, og der var til tider en lidt ophidset stemning på banen, der fint illustrerede hvor meget spillerne på begge hold gerne vil vinde de her lokalopgør. Gennem den store fysiske indsats lykkes det AC at dominere 2. halvleg, og efter 70 minutters spil fandt en velspillende Okan Özdemir en tæt markeret Mirsad Suljic i feltet. Mirsad vendte rundt på 2 forsvarere og bankede bolden ind via den nærmeste stolpe til 1-1. Herefter var AC spillerne for alvor sultne efter en sejr, og i dommerens overtid fik "De Gule" tilkendt et korrekt straffespark, som Mirsad Suljic sikkert satte ind til en forløsende sejr til AC-mandskabet.

Efter kampen havde cheftræner Mads Lyng følgende kommentar: - Den måde spillerne jubler på efter målene, Stankos straffesparksredning og ikke mindst slutfløjtet, siger alt om hvor vigtigt det var for os at slå Silkeborg i dag. Selvom det er en træningskamp, så skulle vi bevise over for os selv, at vi kunne lykkes med nogle ting omkring vores duelspil, erobringsspil samt vores omstillinger. Det må man sige, vi gjorde i dag, og vi gjorde det fordi vi var et hold på banen. Tændingen i de her opgør mod SIF er helt unikke, og det motiverer naturligvis drengene ekstra meget. På trods af en skidt start på kampen, så er jeg glad og tilfreds med det arbejde vi leverer i dag, og så må man sige at flere af vores spillere præsterede rigtig godt, ikke mindst Mirsad Suljic og Aleksandar Stankovic. Nu gælder det om at få bygget det sidste på vores spil i de kommende 2 uger inden turneringsstart, og forhåbentlig vil vi på søndag i træningskampen mod Viborg kunne se yderligere udvikling i den rigtige retning.

Foto: badenfoto.dk