Debut til AC Horsens’ eSuperligahold i aften


5. november 2018

Fra i aften, den 5. november, og 7 uger frem kæmpes der for første gang nogensinde om sejren i Danmarks nye eSuperliga.

Der dystes i EA SPORTS FIFA 19, og turneringen er en del af The Official League Qualifying events i EA SPORTS FIFA 19 Global Series, og klubberne vil være de samme, som man kender fra Superligaen. Præmiepuljen, som fordeles mellem de otte klubber, der klarer sig bedst, er på hele 365.000 kr., hvilket gør det til den turnering i Danmark, der har den største præmiepulje nogensinde i en dansk FIFA-turnering.

AC Horsens skal i kamp mod SønderjyskE i aften med kampstart klokken 17.15, og spillende træner Casper Paetau har fået samlet et stærkt hold.

- Vores hold består udover mig af to unge drenge fra lokalområdet. De er alle rigtig dygtige FIFA-spillere med is i maven trods deres unge alder. Rasmus Pedersen og Mikkel Legind er begge 17 år, og jeg er selv 24 år. Mikkel Legind er i top 30 i Danmark, og vi andre ligger omkring top 50, fortæller Casper Paetau.

På grund af uddannelse roterer spillerne, så AC Horsens bliver repræsenteret af to spillere ved hver kamp, og i aften går det altså løs mod SønderjyskE.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang, for det er et utroligt spændende koncept, og vi har store forhåbninger til det. Det er altid sjovt at komme ud og blive testet mod de helt store som for eksempel de dobbelte verdensmestre fra Brøndby eller August “Agge” Rosenmeier fra FC København, siger Casper Paetau.

Den nye eSuperliga får hjemmebane på streamingplatformen Dplay, mens nogle af turneringens største kampe også vises på Canal 9, der fra uge 45 blænder op for den nye turnering. I det livetransmitterede program, der sendes to gange om ugen vil seerne kunne følge det første nervepirrende opgør mod sejren i eSuperliga 2018.

eSuperligaen er blevet en realitet efter et tæt samarbejde mellem Dreamhack, Superligaen og Discovery Networks Danmark.