Den mest sindssyge oplevelse


13. april 2012

Frederik Rønnow fik superligadebut med et clean sheet mod AaB den 31. marts, og siden har den 19-årige AC-keeper spillet yderligere to superligakampe uden at indkassere mål.

Det lå ellers ikke i kortene, at Rønnow skulle stå med tre clean sheets så kort inde i forårssæsonen, for målmandskollegaen Robert Veselovsky havde erobret tjansen som førstemålmand efter en god opstart.

- Det var selvfølgelig et nederlag for mig, at jeg ikke skulle stå i forårspremieren, men omvendt har det også styrket mig. Jeg tog skeen i den anden hånd og har forbedret de ting, som trænerne bad mig om. Jeg gav den en ekstra skalle til træning, var lidt mere ”på”, snakkede en masse på banen og beviste overfor dem, at jeg var klar til at stå, fortæller Frederik Rønnow.

Superligadebuten kom så endelig for stortalentet lørdag den 31. marts mod AaB på CASA Arena Horsens.

- Det var den mest sindssyge oplevelse for mig. Jeg var lidt nervøs op til kampen, og det var en surrealistisk oplevelse at spille foran så mange mennesker på min hjemmebane. Det var fedt at mærke opbakningen fra medspillere, trænere og fans – det betød meget. Jeg forsøgte at spille mit spil og forsøgte ikke at tænke så meget over situationen, fortæller Frederik Rønnow, der med det samme fandt ind i et godt samspil med forsvaret.

- Vi fungerer fint sammen, og det bliver kun bedre og bedre. Vi er ikke gået fejl af hinanden, hvor det har været alvorligt, og vi har en god kommunikation, lyder det fra Rønnow.

De gule fans har taget godt imod Frederik Rønnow fra første minut.

- Fansenes opbakning betyder meget for mig. Det er fedt at have dem i ryggen, for det vidner om, at de har tiltro til mig. Jeg tager det som en skulderklap for mine præstationer, fortæller Frederik Rønnow.

Han er en del af et målmandsteam, der tæller målmandstræner Nikolai Pold og målmandskollegerne Robert Veselovsky og Søren Jochumsen.

- Vi har et fint samarbejde i målmandsteamet. Robert Veselovsky er en fin fyr, og vi har det godt sammen. Søren Jochumsen har jeg altid haft et godt forhold til, og ham kan jeg læne mig op ad. Det må være specielt for ham, at han ikke længere er førstevalg, men han tackler det godt, og han er god til at give både viden og erfaringer videre. Nikolai Pold er en dygtig træner, der hjælper mig med det målmandstekniske, fortæller Frederik Rønnow.

På søndag skal AC-keeperen forsøge at holde nullet for fjerde kamp i træk, når det gælder opgøret mod Brøndby.

- Det skal nok blive en fed og tæt kamp mod Brøndby, der har haft et godt forår. De havde nok forventet en sejr over HB Køge i mandags, så de vil være sultne efter at vinde igen, men vi har gjort det godt mod dem tidligere, og forhåbentlig kan vi besejre dem igen, fortæller Frederik Rønnow, der ikke er specielt nervøs før mødet med Brøndby-spillerne og den – forhåbentlig – fede kulisse.

- Forhåbentlig kommer der en masse tilskuere på CASA Arena Horsens mod Brøndby, så vi får en god kulisse. I bund og grund er det jo ”bare” en fodboldkamp mellem to hold, der har gjort det godt i foråret, så jeg frygter ikke at spille mod Brøndby, slutter Frederik Rønnow.

Foto: badenfoto.dk