Dramatisk lokalopgør i Nørreskoven


20. marts 2016

AC Horsens og Vejle Boldklub tørnede søndag sammen i lokalbrag i Nørreskoven - og hvilket brag det blev med en voldsom hektisk afslutning med masser af mål og dramatik, og til slut en 4-3 sejr til Vejle.

Hos De Gule var Jacob Berthelsen ikke blevet klar. Mathias Nielsen indtog pladsen i centerforsvaret sammen med Bubacarr Sanneh, mens Mikkel Jespersen indtog højre back i karantæneramte Peter Nymanns fravær.

Hjemmeholdet fra Vejle satte sig på kampen fra starten, og AC spillerne havde nok at gøre med at holde de rødklædte Vejle spillerne væk fra målet. AC Horsens spillet hang ikke sammen den første halvdel af første halvleg, hvor det var tydeligt at det var premieren for Bo Henriksen tropper. Flere bolde endte ude på tribunen uden adresse.

Kampens første helt store mulighed kom efter 17 minutter, hvor Vejles Thomas Mikkelsen slap fri af AC forsvarets offside fælde, og bragede bolden på stolpen.

Udover Vejles spark på stolpen havde begge hold gode tilløb til chancer, og især AC Horsens midtbanemand Delphin Tshiembe havde gennem hele 1. halvleg flere gode skudchancer fra kanten af feltet, men desværre var sigtekornet ikke indstillet korrekt for den nytilkomne midtbanemand.

Efter den halve time, kom AC’erne bedre med i kampen, og fik også tilkæmpet sig en del spil omkring Vejle feltet. På trods af det var Vejle tæt på at bringe sig i front få minutter før pausen, hvor Thomas Mikkelsen slap alene igennem i en friløber, men keeper Niclas Dannevang hev en flot fodparade frem og afviste forsøget. Derved blev det ved 0-0 ved pausen, hvilket AC’erne kunne være mest tilfredse med.

Fra 2. halvleg var det et langt mere aggressivt AC Horsens hold der kom på banen, men desværre var det hjemmeholdet der kom først på måltavlen.

Efter 57 minutter centrerede Christian Sivebæk fra Vejles højreside, og midt for mål puttede Thomas Mikkelsen bolden i nettet med et hovedstød.

Bare 4 minutter senere var den igen gal i AC forsvaret. Oliver Thychosen slap til baglinien og lagde bolden halvhøjt ind foran målet, hvor Christian Sivebæk helflugtede Vejle på 2-0.

Bagud 2-0 var AC Horsens tvunget længere frem på banen, og det gav pote efter 78 minutter, hvor Jeppe Mehl slap igennem og kold udplacerede Kristian Fæste til reducering 1-2. Nu var AC’erne varme og bare fem minutter efter reduceringen udlignede indskiftede Aleksandar Stankov til 2-2 efter klumpspil i Vejle feltet.

Det var startskuddet til en voldsom hektisk afslutning. Efter Vejle havde givet bolden op sendte de en lang bold op i AC Horsens feltet, og her headede Thomas Mikkelsen bolden i en bue over Niclas Dannevang til 3-2 føring.

Det var dog ikke slut endnu. Aleksandar Stankov ramte overliggeren efter 86 minutter, og i den ordinære spilletids sidste minut, bragede Bubacarr Sanneh et hovedstød ind bag Kristian Fæste til 3-3.

Desværre for AC’erne løb Vejle med sejren i de sidste minutter. Et frispark fra siden blev sparket ind midt for mål, hvor Anders Kaagh dukkede op og hovedstødte bolden i nettet til 4-3 sejren til Vejle, og derved blev det.

Kampfakta:

Vejle Boldklub - AC Horsens 4-3 (0-0)

 

Mål:

57. 1-0 Thomas Mikkelsen

61. 2-0 Christian Sivebæk

78. 2-1 Jeppe Mehl

83. 2-2 Aleksandar Stankov

84. 3-2 Thomas Mikkelsen

90. 3-3 Bubacarr Sanneh

90. 4-3 Anders Kaagh

 

Startopstillinger:

Vejle Boldklub:

Kristian Fæste

Ole Bisp Rasmussen, Niels Bisp, Anders Kure, Daniel Norouzi

Christian Sivebæk, Kim Elgaard, Kristian Gaarde, Simon Nagel

Oliver Thychosen, Thomas Mikkelsen

 

AC Horsens:

Niclas Dannevang

Mikkel Jespersen, Jacob Bertehlsen, Bubacarr Sanneh, Frederik Møller

Jeppe Mehl, Jonas Gemmer, Conor O’Brien, Lasse Kryger

Andre Bjerregaard, Kjartan Finnbogason

 

Udskiftninger:

Vejle Boldklub:

67. Christian Sivebæk ud - Martin Svensson ind

84. Thomas Mikkelsen ud - Anders Kaagh ind

84. Oliver Thychosen ud - Jacob Dehn Andersen ind

 

AC Horsens:

65. Andre Bjerregaard ud - Aleksandar Stankov ind

70. Delphin Tshiembe ud - Jonas Gemmer ind

 

3. 759 tilskuere på Vejle Stadion