Dvinge og Nielsen bestod A-træner uddannelsen


30. januar 2012

AC Horsens har mange dygtige trænere og nu kan to af dem – Allan Dvinge og Kristian Nielsen – smykke sig med titlen som A-træner.

For at bestå uddannelsen som DBU A-træner og komme til den endelige eksamen, skal samtlige opgaver undervejs i forløbet godkendes af DBU. Opgaverne handler om:

Spilleranalyse – scouting af spillere

Spillestilsanalyse

Kampanalyse

Fysiologisk træningsplan for 12 uger

Årsplan – taktisk træning

Personlig profil

Hovedopgave

Derudover har der været eksamener i fysiologi, dommereksamen, praktisk trænereksamen og endelig eksamen i forsvar af hovedopgave.

- Udover nogle weekendkurser har uddannelsen også medført en studietur til Borussia Dortmund i marts 2011, hvor vi tilbragte en uge. Her så vi en masse træning og ikke mindst otte kampe, hvor vi blandt andet så en U-17 landskamp mellem Holland og Belgien og tre bundesligakampe. Midtvejsforløbet var en uges træningslejr i Vejen, hvor landets bedste årgang 97-spillere var samlet til udtagelse til DBU’s talentcentre – vi skulle agere som trænere for spillerne, fortæller Allan Dvinge, der er cheftræner for AC Horsens’ bedste U-14 hold.

Han har tilbragt de sidste måneder på at skrive den afsluttende hovedopgave om målscoreren i dansk fodbold – eller mangel på samme.

- Jeg valgte at lave en analyse af 180 superligamål og 100 U/14/U/15 mål samtidig med at jeg udsendte et spørgeskema til de talentansvarlige i dansk fodbold. De forskellige konklusioner brugte jeg til at give mit bud på, hvordan jeg vil udvikle en målscorer gennem de seks år fra U-14 til U-19. Jeg valgte at gå i dybden med udviklingsplanen i forhold til U-14, forklarer Allan Dvinge.

Foto: badenfoto.dk