Fantastisk comeback af ”De Gule”


28. marts 2013

AC Horsens præsterede et fantastisk comeback mod AaB, der var foran 2-0 ved pausen, men nordjyderne måtte se André Bjerregaard og Nabil Aslam bringe balance i regnskabet. AaB var bedst før pausen, mens AC Horsens dominerede stort i 2. halvleg, så det var svært at indvende noget mod et point til begge mandskaber.

Det begyndte noget rodet med masser af fight fra begge sider, og holdene havde svært ved at få sat spillet. AaB omsatte opgørets første chance til scoring, da Kasper Kusk forholdsvis ugeneret fik lov til at sende et indlæg ind i panden på Søren Frederiksen, der udnyttede en knap så god markering til at heade bolden i kassen efter blot syv minutters spil. Målet gav de nordjyske gæster bold på tanden, og efter godt et kvarters spil måtte Frederik Rønnow diske op med en god redning på Søren Frederiksens udmærkede skud. Tre minutter senere var det Henrik Dalsgaards tur til at græmme sig, da han sendte et stort tilbud i sidenettet.

”De Gule” arbejdede sig bedre ind i kampen midtvejs i halvlegen, og det førte til et par forsøg fra Janus Drachmann og Charles Takyi, men helt farligt blev det ikke.  Kort før pausen fik de godt 3.000 tilskuere et mål at gå til pause på, men det var desværre endnu et til gæsterne, og det var Nicklas Helenius, der lagde bolden ind bag Frederik Rønnow.

Unægtelig en spand koldt vand i hovedet på hjemmeholdets spillere, der fik lidt at tænke over i pausen, men spillerne viste fantastisk moral i 2. halvleg. De kom aggressivt ud fra pausen med masser af hårdhed i nærkampene og aggressivt presspil, og indskiftede André Bjerregaard reducerede i det 54. minut. Jeppe Mehl fandt Lasse Kryger, der hurtigt sendte en stikning afsted til Bjerregaard, der vandt den direkte duel med Kenneth Emil Petersen og prikkede bolden under fremadstormende Nicolai Larsen.

Målet gav de gule tilskuere en tiltrængt opmuntring, og de kunne ånde lettet op tre minutter senere, da klumpspil foran Frederik Rønnows mål ikke udløste en tredje nordjysk kasse. Efter godt en times spil var Charles Takyi på spil i den anden ende med et lumsk skud, men Nicolai Larsen fik styr på bolden ad to omgange.

I det 81. minut måtte AaB-keeperen så hente bolden ud af netmaskerne for anden gang, da Nabil Aslam flot pandende Takyis fine indlæg i kassen til slutresultatet 2-2.

Hjemmeholdet jagtede alle tre point med godt pres i slutminutterne, men der faldt ikke flere mål.

Matchfacts:

AC Horsens – AaB 2-2 (0-2)

0-1 Søren Frederiksen (8.)

0-2 Nicklas Helenius (43.)

1-2 André Bjerregaard (54.)

2-2 Nabil Aslam (81.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Steffen Kielstrup

Janus Drachmann, Martin Retov, Martin Spelmann, Jeppe Mehl

Charles Takyi, Jude Nworuh

Indskiftninger, AC Horsens:

46. André Bjerregaard (Jude Nworuh)

46. Lasse Kryger (Martin Retov)

Advarsler, AC Horsens:

58. Martin Spelmann

84. André Bjerregaard

AaB:

Nicolai Larsen

Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann

Mathias Wichmann, Patrick Kristensen, Rasmus Würtz, Kasper Kusk

Søren Frederiksen, Nicklas Helenius

Indskiftninger, AaB:

61. Thomas Augustinussen (Mathias Wichmann)

71. Nicolaj Thomsen (Søren Frederiksen)

Advarsler, AaB:

42. Rasmus Würtz

49. Lasse Nielsen

66. Jakob Ahlmann

85. Jeppe Curth (Kasper Kusk)

Man of the match:

André Bjerregaard

Tilskuere:

3.283

Dommer:

Michael Johansen

Foto: badenfoto.dk