Fantastisk nyhed: Akademiet opnår ligastatus for U15, U17 og U19


12. maj 2020

AC Horsens har oprustet markant på klubbens akademi gennem de seneste tre år, og det er tydeligt, at der er sket mærkbare forbedringer på samtlige parametre. Trænere, ledere og spillere arbejder hver eneste dag på at blive endnu dygtigere, og ”de gule” oplever rigtig fin opbakning fra klubbens sponsorer og samarbejdspartnere.

Den flotte udvikling har netop udmøntet sig i, at DBU har rangeret AC Horsens som den 13. bedste danske klub inden for talentudvikling, og dermed har AC Horsens taget et spring fra nummer 15 til nummer 13 på et år.

Det betyder, at AC Horsens opnår ligastatus for U15, U17 og U19, og dermed spiller alle årgange fra U13-U19 på højeste niveau.

AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen er rigtig glad for udmeldingen fra DBU, og han sender roser videre til de dygtige trænere, ledere og spillere på Akademiet samt de hjertesponsorer, der har gjort det muligt at tage dette historiske skridt op blandt de bedste klubber i dansk fodbold.

- Det er en fantastisk dag for AC Horsens og vores akademi, hvor der er blevet arbejdet hårdt, målrettet og seriøst med den strategi, der blev lagt for Akademiet i 2017. Vi er kommet rigtig langt i forhold til vores delmål, og der skal lyde en stor ros til alle på Akademiet, men specielt til talentchef Claus Troelsen, Kristian Høeg og Keld Erik Sørensen, der har lagt rigtig mange timer i udarbejdelsen af licensansøgningen, fortæller Kristian Nielsen og fortsætter:

- Det er intet mindre end en historisk dag for AC Horsens og vores talentudvikling, og vi havde ikke været her i dag, hvis det ikke havde været for vores engagerede hjertesponsorer, der valgte at tilføre ressourcer til Akademiet, så vi kunne løfte niveauet og komme tættere på vores ambition om at få flere lokale spillere gennem nåleøjet til superligatruppen. Dagens tildeling af ungdomslicens på højeste niveau er i høj grad deres fortjeneste. Vi kommer ikke til at arbejde mindre hårdt i den kommende tid, for det kræver rigtig meget af os og mange ressourcer at fastholde og udbygge niveauet på Akademiet, og det glæder vi os til, lyder det fra Kristian Nielsen.

Talentchef Claus Troelsen havde svært ved at få armene ned, da han fik overbragt nyheden om licenstildelingen, for det får enorm betydning for Akademiet.

- Det var en af vores helt store målsætninger at opnå ligastatus for U15, U17 og U19, og det er stort for os, at det nu bliver opfyldt. Nu bliver samtlige spillere på samtlige årgange matchet på højeste niveau, og det er en cadeau til alle på Akademiet, at vi nu kan høste frugterne. Vi er slet ikke i mål endnu, og vi skal stadig arbejde hårdt på at producere spillere til højeste niveau, men det øger selvfølgelig vores chancer, at vores talenter nu bliver matchet i de bedste rækker. Tak til spillere, trænere og ledere på Akademiet, og en kæmpe tak til Keld Erik Sørensen og Kristian Høeg, der har bidraget fantastisk til at udforme licensansøgningen. Sidst men ikke mindst skal der fra min side også lyde en stor tak til Atria og de øvrige sponsorer på ungdom samt hjertesponsorerne for deres flotte opbakning, siger Claus Troelsen.

Læs mere om licenstildeling på dbu.dk