Fantastisk udvikling for Akademiet


30. april 2019
DBU har indrangeret 40 klubber ud fra det nye licenssystem for ungdom, og AC Horsens har opnået en placering som nummer 15.
 
AC Horsens har fået tildelt 2,5 stjerner ud af fem mulige og en samlet score på 46,94 ud af 100 mulige. 
 
Der bedømmes efter syv forskellige kategorier: Produktivitet, holdudvikling, struktur og organisation, individuel udvikling, scouting, strategi og infrastruktur.
 
AC Horsens har taget store skridt på talentsiden i løbet af kort tid, og talentchef Claus Troelsen glæder sig over, at det har ført til en plads i top 15 i dansk fodbold. 
 
- Overordnet er vi glade for udviklingen i klubben og licenstildelingen. Vi har et stærkt fundament i og med, at vi er blevet rated som nummer tre i Danmark på strategidelen, og det giver os en god platform at arbejde videre ud fra, fortæller Claus Troelsen og fortsætter:
 
- Vi har rykket os på alle syv hovedområder og har udviklet os på samtlige parametre, hvilket er helt i tråd med klubstrategien om, at vi løbende skal bygge på vores talentudvikling, forklarer Troelsen. 
 
I forhold til den overordnede strategiplan for 2017-2025 er Akademiet en smule foran planen, og det er en nødvendighed, når man ser på, hvordan de øvrige klubber også skruer op for talentudviklingen.
 
- Vi har en ambition om at blive en fast del af U17 Ligaen og U19 Ligaen, og vi er godt med i forhold til vores delmål. Jeg har en stor tro på, at vores strategi er så stærk, at vi når vores delmål frem mod 2025, hvor vi skal være en del af toppen, lyder det fra Claus Troelsen. 
 
Efter sommerferien er U17-cheftræner Christian Hansen ansat på fuld tid, og Dan Monrad tiltræder som mentaltræner. Derudover vil alle cheftrænere fra U13-U19 møde ind hver mandag morgen og tilbringe hele dagen på CASA Arena Horsens, og det vil give en kæmpe løft.
 
- Det betyder, at vi får endnu flere ressourcer til rådighed med hensyn til planlægning af ugens træning og bedre betingelser i forhold til at matche opad. Vi taler blandt andet om weekendens kampe og kan dykke endnu mere ned i detaljerne, fortæller Claus Troelsen. 
 
En af de største udfordringer i talentudvikling generelt er at tage springet fra at være akademispiller og til at være en del af superligatruppen, og det er også et område, der kan skrues på.
 
- Vi har kigget på vores struktur for at se, hvordan vi kan optimere forholdene på Akademiet, og det har været vigtigt for os at gøre endnu mere ved transitionsdelen, så vi sikrer de bedst mulige forhold for spillere, der rykker fra Akademiet og op til superligaholdet. Vi har flere spillere, der træner med superligaholdet hver uge og viser sig godt frem på reserveligaholdet, og det er vigtigt i forhold til at få gule talenter til at gå hele vejen, forklarer Claus Troelsen. 
 
Optimere af forholdene på Akademiet kræver økonomiske midler, hårdt arbejde og dygtige folk på de forskellige poster.
 
- Der skal selvfølgelig lyde en stor ros til alle trænerteams omkring akademiet for et fantastisk dagligt arbejde med spillerne, der udvikler sig så godt, at vi har konkurrencedygtige trupper på alle årgange. Bestyrelsen skal også have ros for at træffe beslutninger omkring strategien, der sandsynliggør, at vi opnår succes, lyder det fra Claus Troelsen.