Flot comeback mod Næstved


27. oktober 2011

Lørdag fik AC Horsens’ U-17 divisionshold tilkæmpet sig en rigtig arbejdssejr mod Næstved Boldklub. Kampen blev spillet i et forholdsvis lavt tempo, hvilket passede gæsterne bedst, men det lykkedes ”De Gule” at vende 0-1 til en 2-1 sejr gennem hårdt arbejde og to standardsituationer.

Kønt var det ikke for de fremmødte tilskuere, men indsatsen kunne der ikke sættes en finger på efter 2-1 sejren, i en kamp hvor tempo og kreativitet manglede i hjemmeholdets spil. Gæsterne fra Næstved havde dog ikke rigtig noget at byde ind med fremad banen, og derfor var det heller ikke overraskende at kampens tre mål kom efter standardsituationer, hvor forsvarsspillet ikke var prangende.

Efter 13 minutter får Næstved et hjørnespark og det var stort set første gang, gæsterne var oppe omkring hjemmeholdets mål. Desværre var der ikke styr på aftalerne i feltet hos AC, og derfor kunne en Næstved-spiller ugeneret heade bolden i kassen midt for mål. Skidt håndtering af en situation, som hjemmeholdet ellers har haft meget fokus på i træning og de foregående kampe. ”De Gule” skal dog have ros for ikke at panikke, men derimod forsøge at fortsætte det hårde arbejde med at bygge spillet op og samtidig lukke ned for Næstved i åbent spil. Efter 32 minutter sparker André Givskov et indadskruet frispark ind i feltet, og keeperen taber bolden, hvorefter Emil Nielsen hugger til som en slange, og udligner til 1-1. Holdene kunne gå til pausen med denne stilling, og hjemmeholdet kunne konstatere, at man langt hen af vejen havde godt styr på Næstved, men tempoet skulle sættes op.

Det lykkedes lidt bedre for AC at flytte spillet længere op på Næstveds banehalvdel i 2. halvleg og komme frem til nogle fornuftige chancer og i særdeleshed skud fra distancen, uden dette dog resulterede i mål. AC bevarede dog tålmodigheden og efter 65 minutters spil sparker Martin Petersen et indadskruet frispark ind i feltet, hvor bolden cleares op i luften og da den rammer jorden hugger "slangen" Emil Nielsen til for anden gang og sender føringsmålet i kassen. To flotte angriber mål af Emil, der for alvor er ved at finde formen efter en skadespause. Næstved er i to omgange tæt på at score i kampens sidste kvarter efter store personlige forsvarsfejl, men heldigvis får Aleksandar Stankovic i målet presset angriberen i begge situationer til at sparke ved siden af målet. AC kunne også selv have udbygget føringen i de sidste minutter, men symptomatisk løb chancerne ud i sandet, inden de blev afsluttet. Det sluttede 2-1 til kampens bedste hold, men der er plads til forbedringer i spillet inden ”De Gule” skal til Silkeborg næste weekend.

Cheftræner Mads Lyng udtaler efter kampen:
- Vi er rigtig glade for de tre point og for den indstilling vi kommer på banen med. Vi arbejder stenhårdt hele kampen igennem og vi hænger sammen som hold, selvom nogle ting gik os imod og ikke lykkedes. Emil viser, hvor dygtig han er i feltet og det er vigtig at få ham på måltavlen. Næstved er et hold vi skal slå, men vi mangler tydeligvis tempo og kreativitet i spillet i dag, og så laver vi nogle store personlige fejl i specielt forsvaret, men også i de valg vi træffer på midtbanen, hvor vi mister nogle dumme bolde. Vi skal tage indsatsen og sammenholdet med os videre, og så skal vi arbejde med vores forsvarsspil og opbygningsspil, men overordnet set skal vi også glæde os over at vi er i stand til at vinde sådan en kamp, hvor tingene ikke rigtig lykkes for os, for det sker kun fordi vi arbejder stenhårdt for hinanden.

Foto: badenfoto.dk